Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν βίζα στον Ιρανό ΥΠΕΞ για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση για τη Γάζα

 Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν βίζα στον Ιρανό ΥΠΕΞ για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση για τη Γάζα

Απών από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Γάζα θα είναι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν καθώς οι Αμερικανοί δεν του έδωσαν βίζα.

«Δεδομένου ότι η αμερικανική διοίκηση καθυστέρησε τις διαδικασίες χορήγησης βίζας, δεν είναι δυνατόν να παραστώ στη συνεδρίαση του ΟΗΕ», δήλωσε ο Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το haberturk.com.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συνεχίσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή και για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. «Όλες οι προσπάθειές μας για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα συνεχίζονται και η Χαμάς πρέπει να αποφασίσει σχετικά με αυτές τις πρωτοβουλίες. Επί του παρόντος, καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης που θα οδηγήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός μέσω της απελευθέρωσης όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων και της ανταλλαγής τους με κρατουμένους του Ισραήλ».

Αναφερόμενος στην αναβληθείσα επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Ιμπραήμ Ρείσι στην Τουρκία, ο Αμπντουλαχιάν δήλωσε ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της πρόσκλησης των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν και της Τουρκίας στη συνεδρίαση αυτή.

Σχετικά Άρθρα