Κασσελάκης: “Αντεπίθεση” με Παππά, Βουτυράκου και Φαραντούρη στο ευρωψηφοδέλτιο- Πιθανή κοινή κάθοδος με την κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά

 Κασσελάκης: “Αντεπίθεση” με Παππά, Βουτυράκου και Φαραντούρη στο ευρωψηφοδέλτιο- Πιθανή κοινή κάθοδος με την κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά

Με τις Ευρωεκλογές να πλησιάζουν, τα κόμματα έχουν ξεκινήσει να βολιδοσκοπούν προθέσεις – διαθέσεις τόσο ανθρώπων του πολιτικού φάσματος, όσο και προσωπικοτήτων από διάφορους τομείς της κοινωνίας όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ώστε να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους. Για την Νέα Δημοκρατία ήδη ακούγονται ονόματα όπως του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά και των τραγουδιστών Σάκη Ρουβά και Αντώνη Ρέμου (σαφώς δεν χωράνε και οι δύο στο ψηφοδέλτιο οπότε ίσως δούμε έναν από τους δύο).

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, που βρίσκεται σε διαρκή περιδίνηση καθώς η διάσπαση φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ούτε μετά την “έξοδο” της ομάδας Αχτσιόγλου αφού καθημερινώς σημειώνονται αποχωρήσεις στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα, οι Ευρωεκλογές αποτελούν το πρώτο crash test για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έθεσε τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%, στο ποσοστό, δηλαδή, που έλαβε το κόμμα στις δεύτερες εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Άλλωστε, από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές πιθανώς να εξαρτάται και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, αφού ένα ενδεχομένως κακό αποτέλεσμα (12-13-14%) σίγουρα θα προκαλέσει ένα νέο γύρο εσωστρέφειας και αμφισβήτησης.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου και φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τις πρώτες επαφές με πρόσωπα που θα ήθελε να το στελεχώσουν. Σε αυτό το κλίμα ίσως δούμε να εντάσσεται και η προσπάθεια Κασσελάκη να αναδείξει νέα πρόσωπα όπως έχει προαναγγέλλει ο ίδιος, με στόχο τόσο την αντικατάσταση των στελεχών που φεύγουν από το κόμμα όσο και το να φρεσκάρει την “θαμπωμένη” βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, και με πληροφορίες που μετέδωσε η Ελένη Καλογεροπούλου στο Action 24 και την εκπομπή “Πίσω από τις Γραμμές”, ο μπασκετμπολίστας και παρολίγον Δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Παππάς, είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητά ο Στέφανος Κασσελάκης για το ευρωψηφοδέλτιο. Είναι γνωστό πως Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς έχουν πολύ καλή χημεία και επικοινωνία, έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, μάλιστα ο κ. Παππάς παρευρέθηκε και στην επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, πέρα από τους δύο εν ενεργεία Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά), οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, δύο ακόμη ονόματα που φαίνεται πως προσδιορίζονται για το ευρωψηφοδέλτιο είναι η διακεκριμένη επιστήμονας και προερχόμενη από τη νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, Διάνα Βουτυράκου, η οποία μετά από πρόταση Κασσελάκη τέθηκε και επικεφαλής των think tanks που θα ξεκινήσει να τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στα ενεργειακά ζητήματα, Νικόλας Φαραντούρης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συζητά εδώ και καιρό με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την πιθανότητα συνεργασίας και ίσως κοινής καθόδου με το Πράττω στις ευρωεκλογές. Προχθές, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση (με επιστολή) του πρώην ΥΠΕΞ για διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων και ως φαίνεται οι συζητήσεις προχωρούν. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπάρχουν πρόσωπα στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη με τα οποία έχει συγκρουστεί στο παρελθόν και μάλιστα με βαριές κατηγορίες εκ μέρους του. Εφόσον λυθούν οι “παρεξηγήσεις” η συνεργασία είναι πολύ πιθανή.

Σχετικά Άρθρα