Επιβεβαιώνεται το χτύπημα στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Γάζα – “Γεμάτος με νεκρούς ο χώρος έξω από αυτό…”

 Επιβεβαιώνεται το χτύπημα στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Γάζα – “Γεμάτος με νεκρούς ο χώρος έξω από αυτό…”

Συνεχίζει το Ισραήλ να βομβαρδίζει, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κατοικημένες περιοχές, επεκτείνοντας τις φονικές επιχειρήσεις του και στο νότιο τμήμα της Γάζας, με τον μακάβριο απολογισμό να ανεβάζει σε τουλάχιστον 13.000 τους νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους πάνω από 5.500 παιδιά. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από απευθείας ισραηλινά πλήγματα στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Τα πλήγματα στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Μουνέρ αλ Μπουρς, με τον χώρο περιμετρικά να είναι γεμάτος από πτώματα.

Τα πυρά πυροβολικού κατά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα από το χειρουργικό τμήμα, τραυματίζοντας γιατρούς και σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 αμάχους που είχαν καταφύγει στο νοσοκομείο. Στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο πριν την επίθεση βρίσκονταν 700 ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, ενώ στον ευρύτερο χώρο περίπου 5.000-10.000 άμαχοι.

Κάποιοι από τους τελευταίους προσπάθησαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, αλλά δέχθηκαν ισραηλινά πυρά κοντά στο νοσοκομείο. Πολλοί σκοτώθηκαν και παραμένουν πεσμένοι εκεί όπου χτυπήθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ εκτός από την στοχοποίηση δεύτερου μεγάλου νοσοκομείου της Γάζας, μετά το αλ Σίφα, χτύπησε με σαρωτικά πλήγματα και σχολικές εγκαταστάσεις όπως στο αλ Κουβέιτ, όπου είχε καταφύγει μεγάλος αριθμός αμάχων.

Από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο ο ΠΟΥ χαρακτήρισε ζώνη θανάτου, απομακρύνθηκαν 31 από τα 39 πρόωρα νεογνά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα όπου παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις λόγω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών.

Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρέθηκε σήραγγα της Χαμάς στο Αλ Σίφα

Την ίδια ώρα ο Mounir el-Boursh, διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρήκε μια σήραγγα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, μιλώντας για «καθαρό ψέμα«.

Η Χαμάς στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων, ωστόσο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία.

Σχετικά Άρθρα