Ασπρόπυργος: Εννέα μαθητές θα εξεταστούν από ψυχολόγους – “Της κατέβασε το μπλουζάκι”

 Ασπρόπυργος: Εννέα μαθητές θα εξεταστούν από ψυχολόγους – “Της κατέβασε το μπλουζάκι”

Μπορεί ο 30χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής του Δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου, που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, να αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον Ανακριτή, όμως ο φάκελος της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης με τις καταγγελίες μαθητών και γονέων, για περίεργα «γαργαλητά», αγγίγματα και ανάρμοστη συμπεριφορά, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτός.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσίασε το newsit.gr, τα εννέα παιδιά – πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια – ηλικίας από 6 έως 10 ετών, του Δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου μετά από παραγγελία του Ανακριτή, μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα από την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του «Σπιτιού του Παιδιού», προκειμένου, παρουσία ειδικών ψυχολόγων, να καταθέσουν για τις ημέρες και τα έργα του συγκεκριμένου γυμναστή.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι γονείς μέσω του συνηγόρου του κ. Ανδρέα Θεοδωροπούλου, αυτό που ζητούν είναι η δικαίωση. Παράλληλα προβληματισμό και τρόμο προκαλούν οι καταθέσεις των γονέων των ανήλικων στην Αστυνομία που περιγράφουν όλα όσα ανατριχιαστικά τους εξιστόρησαν τα παιδιά τους. Ο ένας γονέας δε, αναφέρει ότι ο γιος του υφίστατο λεκτικές προσβολές από τον καθηγητή ο οποίος τον αποκαλούσε ενώπιον συμμαθητών του «γκέουλα» και «ανώμαλο» ενώ περιγράφει πως το παιδί του ερχόταν με «καρούμπαλα στο κεφάλι»!

Το αίτημα για την εξέταση των 9 παιδιών από παιδοψυχολόγο

Το 34ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ζήτησε με έγγραφο προς το Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων «Σπίτι του Παιδιού» στην περιοχή της Αθήνας τα παιδιά όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία να «εξεταστούν από πραγματογνώμονα, ειδικά εκπαιδευμένο παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που υπηρετεί στο Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων «Σπίτι του Παιδιού» προκειμένου να προετοιμάσει τους ανήλικους για την εξέτασή τους, να αποφανθεί για την αντιληπτική τους ικανότητα και την ψυχική της κατάσταση, να συντάξει γραπτή έκθεση με τις διαπιστώσεις.

Εν συνεχεία, αφού συνταχθεί η γραπτή έκθεση να οριστεί ημέρα και ώρα για την κατάθεση των ανήλικων, παριστάμενου του παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχιάτρου, η οποία κατάθεση θα καταχωρηθεί εγγράφως καθώς και σε ηλεκτρονικό οπτικό ακουστικό μέσων.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την συνδρομή σας για την εξέταση των ανωτέρω ανηλίκων μαρτύρων κατά προτίμηση εντός του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2023 και με ενδεικτικές ημερομηνίες την 15η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη ή και την 20ή Νοεμβρίου 2023 ημέρα Δευτέρα και παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε άμεσα τα στοιχεία του πραγματογνώμονα ή του ειδικά εκπαιδευμένου παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχιάτρου και σε περίπτωση ελλείψεώς τους, ψυχολόγου ή ψυχιάτρου που υπηρετεί στο γραφείο σας».

«Της κατέβασε το μπλουζάκι»

Εντύπωση προκαλεί η κατάθεση μιας μητέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 8 και13 ετών, η οποία είπε ότι μόλις ενημερώθηκε από την μεγαλύτερη κόρη ότι ο γυμναστής είχε σηκώσει το μπλουζάκι της 8χρονης αδερφής της, όταν πήγε στο διευθυντή και ανέφερε το συμβάν, εισέπραξε την απάντηση ότι το περιστατικό είναι αληθές γιατί έχει επαναληφθεί στο παρελθόν!

«Είμαι η μητέρα της ανήλικης κόρης μου ηλικίας 13 ετών η οποία φοιτά στην ΣΤ’ δημοτικού. Πριν από λίγες ημέρες μου ανέφερε πως ο γυμναστής άρχισε να την γαργαλάει γύρω από την περιοχή του στήθους, με την πρόφαση πως πρόκειται για κάποιο είδους παιχνίδι στα πλαίσια του μαθήματος.

Σήμερα την 6η Νοεμβρίου 2023 και περί ώρα 1:00 η κόρη μου ήρθε σε μένα μαζί με κάποιες άλλες φίλες και μου ανέφερε ότι ο γυμναστής, είχε στα πόδια του την ανήλικη αδερφή της ηλικίας 8 ετών και της είχε κατεβάσει το μπλουζάκι στην περιοχή του στήθους με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατσουνιστεί. Όπως διαπιστώθηκε όμως δεν υπήρχε καμιά γρατζουνιά. Έπειτα απευθύνθηκα στο διευθυντή του σχολείου ο όποιος επιβεβαίωσε πως το ανωτέρω περιστατικό είναι αληθές και έχει επαναληφθεί στο παρελθόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η κατάθεση του πατέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκαν για τα περίεργα αυτά σκηνικά του γυμναστή την περασμένη Κυριακή στη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μετά από αναφορές που έκαναν τα παιδιά ότι «Ο δάσκαλος της γυμναστικής συχνά προβαίνει σε θωπείες – χαϊδέματα στα παιδιά μας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής. Πήγαμε στο σχολείο με σκοπό να βρούμε αυτόν όσο και τον διευθυντή του σχολείου για να μας δώσουν μία εξήγηση. Καθώς βρισκόμασταν έξω από το σχολείο ήρθε η κόρη μου μαζί με φίλες της και μας ανέφεραν ότι ο γυμναστής είχε στα πόδια του την άλλη κόρη μου και της είχε κατεβάσει το μπλουζάκι στην περιοχή του στήθους με την πρόφαση να δει σε πιο σημείο είχε γρατζουνιστεί. Εγώ αυτό δεν το είδα. Ωστόσο εξοργίστηκα και βγήκα εκτός εαυτού φωνάζοντάς του να έρθει προς το μέρος μου. Ακολούθως ήρθε αστυνομία. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του γυμναστή για τις πράξεις σε βάρος των παιδιών μου, οι οποίες όπως μου έχουν αναφέρει τα παιδιά μου, γίνονται συστηματικά κάθε φορά που έχουν γυμναστική».

«Έβαζε τα παιδιά να γαργαλιούνται μεταξύ τους»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και και μητέρα ενός κοριτσιού 10 ετών, στην κατάθεσή της ανέφερε τα εξής: εχθές στις 5 Νοεμβρίου, καθώς είχαμε γενική συνέλευση γονέων αναφέρθηκε από γονέα ότι ο καθηγητής γυμναστικής προβαίνει σε θωπείες τα παιδιά. Προς έκπληξη όλων, αναφέρθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους γονείς ότι αρκετά παιδιά είχαν κάνει σχετικά παράπονα για γαργαλητά σε διάφορα σημεία του σώματος τους από τον συγκεκριμένο δάσκαλο. Το δικό μου το παιδί μου είπε ότι την ακουμπάει – γαργαλάει στις μασχάλες και στην κοιλιά, δεν αφήνει τα παιδιά να βγουν διάλειμμα και τα βάζει να γαργαλιούνται μεταξύ τους. Μάλιστα το παιδί μου του είπε να σταματήσει και αυτός συνέχιζε».

«Το παιδί μου είχε καρούμπαλα στο κεφάλι. Τον αποκαλούσε «γκέουλα» και «ανώμαλο»

Ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση του πατέρα 11χρόνου αγοριού της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αναφέρεται σε αδιανόητα σκηνικά που φέρεται να έστηνε ο συγκεκριμένος δάσκαλος με θύμα τον 11χρονό μαθητή. Μάλιστα όπως καταθέτει, το παιδί του δεχόταν λεκτικές προσβολές, είχε χτυπηθεί από τον συγκεκριμένο άντρα ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είχε διαπιστώσει ότι ο γιος του «πολλές φορές είχε καρούμπαλα στο κεφάλι του».

«Φέτος στο σχολείο ήρθε καινούργιος γυμναστής. Πριν από 10 μέρες έμαθα τυχαία σε κουβέντα με κάποιον άλλον γονέα που το παιδί του που είναι συμμαθητής του γιου μου, ότι ο γυμναστής έγραφε στον πίνακα της τάξης εκφράσεις προσβλητικές για το παιδί μου και συγκεκριμένα «γκέουλας» και «ανώμαλος». Εγώ στην αρχή συζήτησα με άλλους τρεις γονείς συμμαθητών του γιου μου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Εν συνεχεία πριν από περίπου τέσσερις μέρες δηλαδή στις 2 Νοεμβρίου εγώ πήγα και μίλησα με τον γιο μου και τον ρώτησα πως του φαίνεται το μάθημα της γυμναστικής και αν αληθεύουν όσα έμαθα από τους άλλους γονείς.

Ο γιος μου παραδέχθηκε ότι όντως ο γυμναστής είχε γράψει στον πίνακα τις φράσεις είσαι «γκέουλας», εννοώ λεκτικά είχε πει στο παιδί μου «είσαι ανώμαλος», πράγμα που είχε γράψει και στον πίνακα. Επίσης μου ανέφερε ότι τους έβαζε, κυρίως τα αγόρια, να παίζουν κάτι σαν παιχνίδι με το οποίο χτυπούσαν το ένα το άλλο στο κεφάλι με τα χέρια και πως και ο ίδιος είχε χτυπήσει το παιδί μου, ως υποτιθέμενος παίκτης του παιχνιδιού.

Σήμερα ενώ είχαμε μαζευτεί όλοι γονείς έξω από το σχολείο, ήρθαν τα παιδιά της τάξης και μου είπαν πως ο γυμναστής πριν από περίπου 10 μέρες είχε βάλει το παιδί μου στο έδαφος και το πάτησε με το πόδι χτυπώντας τον στο κεφάλι, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο γιος μου. Επιπροσθέτως θα ήθελα να αναφέρω ότι πολλές φορές αντιλαμβανόμουν ο γιος μου να έχει καρούμπαλα στο κεφάλι και όταν τον ρωτούσα τι έχει εκείνος απαντούσε ότι απλά χτύπησε».

«Η κόρη μου έκλαιγε γιατί την γαργαλούσε»

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία μιας μητέρας δύο παιδιών ηλικίας 8:06 ετών που φοιτούν στην Α’ και την Β’ δημοτικού. Όπως λέει η συγκεκριμένη την ημέρα που συνελήφθη ο καθηγητής, έτυχε να περάσει από το σχολείο γιατί είχε μια δουλειά και πλησιάζοντας είδε πολλούς γονείς και μαθητές να φωνάζουν αναστατωμένοι.

« Εγώ πήγα και ρώτησα και μου απάντησαν πως ο γυμναστής γαργαλούσε και ποια είναι τα παιδιά στο σώμα τους. Ρώτησα πρώτα με τον γιο μου και μου είπε ότι όντως το κάνει και μετά πήγα και ρώτησα την κόρη μου η οποία ενώ έκλαιγε, μου έλεγε πως ο γυμναστής την άγγιζε στο σώμα και την γαργαλούσε και καλά για να παίξουν. Εγώ δε γνώριζα τι γίνεται και το έμαθα σήμερα».

«Γαργάλησε τον γιο μου στο στήθος, την κοιλιά και τα γεννητικά όργανα»

Στην κατάθεσή του ένας πατέρας ενός αγοριού 10 ετών και ενός κοριτσιού επτά ανέφερε ότι ο δάσκαλος γυμναστικής γαργαλούσε το κοριτσάκι στην περιοχή του στήθους και της κοιλιάς αλλά και το γιο του στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

«Στις 5 Νοεμβρίου ενημερώθηκα τηλεφωνικά και μέσω μηνυμάτων ότι ο γυμναστής προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των παιδιών. Κατόπιν τούτου ρώτησα την κόρη μου αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και μου επιβεβαίωσε ότι την έχει γαργαλήσει στο σημείο του στήθους και στην περιοχή της κοιλιάς και ο γιος μου με ενημέρωσε ότι τον έχει γαργαλήσει στην περιοχή του στήθους, της κοιλιάς καθώς και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τα περιστατικά τα επιβεβαίωσε και ο ανήλικος γιος μου ηλικίας 12 ετών ο οποίος φοιτά στο ίδιο σχολείο χωρίς όμως να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε βάρος του».

Τι λέει ο διευθυντής

Συγκατάθεση του, ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε τα εξής: «Σήμερα στις 6 Νοεμβρίου και περί ώρα 08:00 ζήτησα να μιλήσουν με μένα γονείς από μαθητές του σχολείου μας και μου ανέφεραν ότι έχουν πρόβλημα με την συμπεριφορά αναφέροντας περιστατικά γαργαλήματος από το γυμναστή. Τους σημείωσα ότι δεν έχουν ενημερώσει πότε το σχολείο για κάτι αντίστοιχο και ότι είναι η πρώτη φορά που ακούμε σαν σχολείο αντίστοιχες ενοχλήσεις από τους ίδιους.

Τους ανέφερα επίσης ότι δεν μπορούμε να προβούμε σε αυτή τη συζήτηση παρουσία όλων των γονέων μαζί και τους πρότεινα, μετά την έναρξη του σχολικού προγράμματος να έρχονται στο γραφείο ξεχωριστά κάθε γονέας και παρουσία του εκάστοτε τέκνου τους και να συζητήσουμε και έπειτα να ενημερωθεί το σχολείο για τα περιστατικά του γαργαλήματος.

Να σημειωθεί ότι μια μητέρα, η οποία δήλωσε αδυναμία λόγω εργασίας να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, είπε ότι κάποια μέρα ο γυμναστής λόγω έλλειψης χώρου πρότεινε στην κόρη της να καθίσει στο πόδι του και κανονίσαμε να έρθει αύριο στις 7 Νοεμβρίου να μιλήσουμε επί τούτου όσο πρωί την βολεύει. Γύρω στις 08:15 ξεκινήσαμε τη διαδικασία με τους γονείς καλούνται στους αντίστοιχους μαθητές. Από τις ανωτέρω συζητήσεις διεφάνη ότι οι μαθητές υποστηρίζουν ότι αρκετές φορές ο γυμναστής τα γαργαλάει όπως και ότι γαργαλιούνται και τα παιδιά μεταξύ τους σαν παιχνίδι.

Αρκετή ώρα αργότερα ένας γονέας μου παραπονέθηκε ότι σήμερα την ώρα του διαλείμματος, ο γυμναστής είχε την κόρη του στα πόδια του. Τον ρώτησα πως έμαθε κάτι τέτοιο και μου είπε ότι του το ανέφερε η μεγάλη του κόρη. Τότε κάλεσα την εν λόγω μαθήτρια παρουσία του πατέρα της και τη ρώτησα αν το είδε και αποκρίθηκε ότι της το ανέφεραν άλλες μαθήτριες. Κάλεσα και τις συγκεκριμένες οι οποίες αρνήθηκαν ότι είδαν κάτι ή ότι ανέφεραν κάτι στην κόρη του. Επιπλέον μίλησα με την φερόμενη ως παθούσα παρουσία του πατέρα της και υποστήριξε ότι τίποτα δε συνέβη σήμερα. Λίγο αργότερα η μαθήτρια είπε στον πατέρα της ενώπιον μου ότι αναφερόταν σε παλαιότερη μέρα».

Σχετικά Άρθρα