Ισραήλ: 25χρονη έσωσε ολόκληρη κοινότητα μετά από μάχη με 25 αντάρτες της Χαμάς

 Ισραήλ: 25χρονη έσωσε ολόκληρη κοινότητα μετά από μάχη με 25 αντάρτες της Χαμάς

Πρώτο θέμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχει γίνει μια 25χρονη με το όνομα Ίνμπαρ Λίμπερμαν, η οποία κατάφερε να σώσει την κοινότητά της σε απομακρυσμένη περιοχή του Ισραήλ από έφοδο ανταρτών της Χαμάς. 

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Λίμπερμαν ηγείται ομάδας ασφαλείας ενός κιμπούτς (κοινότητα) και συγκεκριμένα της Νιρ Αμ που βρίσκεται μόλις 1,5 χλμ μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το περασμένο Σάββατο άκουσε εκρήξεις και δεν μπορούσε να συνδέσει τους ήχους με αυτούς που ακούει συνήθως σε περιπτώσης έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Είχε τη διαύγεια να καταλάβει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και έδρασε πολύ γρήγορα, ανοίγοντας ένα οπλοστάσιο και δίνοντας όπλα στη 12μελή ομάδα ασφαλείας της οποίας ήταν επικεφαλής. 

Η 25χρονη είχε δίκιο. Σε ελάχιστο χρόνο έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα 25 ανταρτών της Χαμάς και ξεκίνησε μάχη που κράτησε τέσσερις ώρες. Καταφέρνοντας αρχικά να αιφνιδιάσουν τους αντάρτες, οι Ισραηλινοί σκότωσαν τελικά και τους 25 χωρίς να έχουν απώλεια και η κοινότητά τους σώθηκε. 

«Ήταν καταπληκτικό, ο σύζυγός μου ήταν μέρος της ομάδας ετοιμότητας. Άκουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν με τα άλλα μέλη της ομάδας και με την Ίνμπαρ και αρχικά ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Ίνμπαλ αποφάσισε να μην περιμένει. Για την ακρίβεια το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν νωρίς απέτρεψε δεκάδες απώλειες» δήλωσε κάτοικος του κιμπούτζ, ονόματι Ίλιτ Παζ στην Israel Hayom.

«Όταν όλα τελειώσουν αυτή η γυναίκα πρέπει να πάρει το βραβείο Israel. Η ηρωική της ιστορία θα συνοδεύει αρκετές γενιές. Η Ίνμπαλ είναι ο λόγος που το κιμπούτς και η γύρω περιοχή της Νιρ Αμ προστατεύτηκε» ανέφερε η εφημερίδα Maariv Daily.

Πηγή: intronews.gr

Σχετικά Άρθρα