Δραματικές εκκλήσεις: “Ανοίξτε το πέρασμα της Ράφα για να βγουν οι τραυματίες”

 Δραματικές εκκλήσεις: “Ανοίξτε το πέρασμα της Ράφα για να βγουν οι τραυματίες”

Εκκλήσεις προς την Αίγυπτο για άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα έκαναν οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα, ώστε να επιτραπεί να βγουν τραυματίες από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Απευθύνουμε έκκληση στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου να ανοίξει τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα και να εγγυηθεί την εισαγωγή ιατρικής βοήθειας και καυσίμων, καθώς και την αποχώρηση τραυματιών και ασθενών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τις επιτροπές του σε κράτη της περιοχής να πραγματοποιήσουν εκστρατείες αιμοδοσίας αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φθάσουν καύσιμα στα νοσοκομεία της παραθαλάσσιας παλαιστινιακής περιοχής.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους, όπως ισχυρίστηκε «για ανθρωπιστικούς λόγους», τις οποίες κατονόμασε ως Ισραηλινές Νουρίτ Κούπερ (Nurit Cooper, 75 ετών) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz, 85 ετών). Οι δύο ηλικιωμένες είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της σε κιμπούτζ.

Νέο μπαράζ βομβαρδισμών με 140 νεκρούς

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Χαμάς, που ανέφερε επίσης πως υπάρχουν «εκατοντάδες τραυματίες» και «δεκάδες κατεστραμμένες οικίες».

Τη Δευτέρα, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως περισσότεροι από 5.000 πολίτες, ανάμεσά τους περισσότερα από 2.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στόχο της Χαμάς» στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα