Αντίδραση Χατζηδάκη: “Δεν πρέπει να έχουμε μία κυβερνώσα Δικαιοσύνη” – Τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις των δικαστών

 Αντίδραση Χατζηδάκη: “Δεν πρέπει να έχουμε μία κυβερνώσα Δικαιοσύνη” – Τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις των δικαστών

“Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιφρονεί τη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν πρέπει να έχουμε μία κυβερνώσα Δικαιοσύνη. Ο καθένας τη δουλειά του. Δεν είναι δυνατόν απλώς ερμηνεύοντας άρθρα του Συντάγματος, πρέπει να έρχεται το ΥΠΟΙΚ και να δίνει λεφτά από εδώ και από εκεί” ανάφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

“Έχουμε ένα προϋπολογισμό με δαπάνες 100 δις το χρόνο, από αυτόν τα 30 δισ. είναι για συντάξεις και μόνο τα μισά τα δίνουμε από ασφαλιστικές εισφορές. Εγώ να δώσω περισσότερα. Αλλά να μου πουν ή να φορολογήσω πιο πολύ ή να πάρω δανεικά. Πρέπει να έρθει το Σύνταγμα να μου δώσει λεφτά εμένα. Εννοείται λαμβάνουμε υπ’ όψιν την απόφαση. Θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση που θα λαμβάνει ακόμα περισσότερο υπ’ όψιν της την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα. Θα θωρακίσουμε το σύστημα για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ξεφύγει το πράγμα και να μην πέσει όλο αυτό στις πλάτες των φορολογούμενων”.

“Θα επιδιώξουμε ο προϋπολογισμός να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το διαβατήριο για τις αγορές, τις επενδύσεις, να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές… Εκείνο που μας βοηθάει είναι ότι υπάρχει υπεραπόδοση της οικονομίας.

Αυτό σημαίνει ότι – παρά τις διπλές εκλογές και τις φυσικές καταστροφές- δίνουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά”.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι είναι πιλοτικές οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Ολομέλεια του για το ζήτημα της επαναφοράς των συντάξεων των δικαστικών στα επίπεδα προ του 2012.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι «με τις πιλοτικές δίκες ως οι ανωτέρω επιλύονται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχουν συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων και όχι διαφορές που αφορούν ειδικώς τον συγκεκριμένο διάδικο, το δικόγραφο του οποίου, φέροντας τα εν λόγω χαρακτηριστικά, έδωσε απλώς λαβή για την επίλυση των εν λόγω ζητημάτων».

Σχετικά Άρθρα