Ζελένσκι: Η αντεπίθεση μας συνεχίζεται, κάνουμε τα πάντα για να απωθήσουμε τον εχθρό

 Ζελένσκι: Η αντεπίθεση μας συνεχίζεται, κάνουμε τα πάντα για να απωθήσουμε τον εχθρό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατονόμασε την έλλειψη πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας ως τα προβλήματα που εμποδίζουν την ουκρανική επίθεση, σε συνέντευξή του στο Sky TG24. «Η αντεπίθεση μας συνεχίζεται, βήμα προς βήμα κάνουμε τα πάντα για να απωθήσουμε τον εχθρό. Η δυσκολία είναι ότι υπάρχουν ναρκοπέδια, δεν υπάρχουν αρκετά πυρομαχικά και αντιαεροπορικός εξοπλισμός» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συστήματα αεράμυνας είναι απαραίτητα τόσο για την επίθεση όσο και για την άμυνα των πόλεων.

«Ο χειμώνας είναι μια άλλη πρόκληση για τον πληθυσμό μας και τον ουκρανικό στρατό. Πρέπει να τον περάσουμε χωρίς να χάσουμε την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η αλήθεια είναι ότι η προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται με αργούς ρυθμούς. Από τα εκατομμύρια που είχαν υποσχεθεί, μόνο 226 χιλιάδες βλήματα έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, μέσα στους επόμενους έξι μήνες η ΕΕ θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή πυρομαχικών. Η βιομηχανία της κοινότητας ξεπερνά σταδιακά τις αρχικές δυσκολίες στην αύξηση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών για να βοηθήσει την Ουκρανία και να αυξήσει τα δικά της αποθέματα.

Σχετικά Άρθρα