Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνε για δεύτερο γύρο Ζέρβας και Αγγελούδης

 Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνε για δεύτερο γύρο Ζέρβας και Αγγελούδης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Exit Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι, θα χρειαστεί οι Θεσσαλονικείς να πάνε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή. Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.

Το χρίσμα της ΝΔ ωφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς όπως φαίνεται λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη. Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Σχετικά Άρθρα