Σχολεία: Δεν θα ανοίξουν στις πληγείσες περιοχές – Επιστολές στο Υπ. Παιδείας

 Σχολεία: Δεν θα ανοίξουν στις πληγείσες περιοχές – Επιστολές στο Υπ. Παιδείας

Στην αναβολή έναρξης των μαθημάτων σε σχολεία περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία προσανατολίζονται δήμοι και περιφέρειες καθώς έως τη Δεύτερα 11 του μήνα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθούν ζημιές σχολείων, πρόσβαση σε χωριά και πόλεις, ενώ ούτε και οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να βρεθούν στις θέσεις τους.

Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στα σχολικά κτίρια και όπως επισημαίνουν περιφερειακοί διευθυντές πρωτοβάθμιας και εκπαίδευσης περιοχών που έχουν «ισοπεδωθεί» ήδη έχουν στείλει αιτήματα στους αρμόδιους φορείς να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά την επόμενη εβδομάδα και να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες.

Για τα προβλήματα αυτά έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά τις αποφάσεις για την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς θα τις λάβουν οι δήμοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας με έγγραφο προς τον υπουργό Παιδείας και τους Δήμους ζήτησαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Νομού για την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε πολλές ακόμη περιοχές.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης επισημαίνουν ότι από τη στιγμή, που ολόκληρες περιοχές είναι θαμμένες κάτω από τόνους νερού και λάσπης είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών». Οι εκπαιδευτικοί περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Μαγνησία, Θεσσαλία,, Σκιάθο, Εύβοια και αλλού ζητούν να ελεγχθούν τα σχολεία όσον αφορά τη στατική ασφάλεια τους και βέβαια να εξασφαλισθεί η ομαλή και με ασφάλεια μετάβαση παιδιών και εκπαιδευτικών από και προς αυτά.

Σχετικά Άρθρα