Νέος καβγάς μετεωρολόγων για τον καιρό: Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση τροπικής κακοκαιρίας

 Νέος καβγάς μετεωρολόγων για τον καιρό: Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση τροπικής κακοκαιρίας

Αρπάχτηκαν ξανά οι μετεωρολόγοι για τον καιρό! Αφορμή ήταν η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τα χαρακτηριστικά (τροπικά) που θα πάρει από την Παρασκευή η κακοκαιρία Elias. Με την πρόγνωση διαφώνησε δημόσια ο Γιώργος Τσατραφύλλιας λέγοντας ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει από τα προγνωστικά στοιχεία»…

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι «από την Παρασκευή (29.09.2023) και μέχρι την Κυριακή (01.10.2023) τουλάχιστον, θα οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου».

Απαντώντας με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία».

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω», έγραψε στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα