Με απόφαση Πιερρακάκη ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Θεσσαλία – Αγωνία για το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

 Με απόφαση Πιερρακάκη ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Θεσσαλία – Αγωνία για το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Είκοσι μέρες μετά το φονικό χτύπημα της κακοκαιρίας και την εβδομάδα που πρόκειται να χτυπήσει ένα δεύτερο κύμα το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι ισχυρό (μεταξύ ΙΑΝΟΥ και Daniel το τοποθετούν κάποιοι), ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε ότι στα σχολεία της Θεσσαλίας θα χτυπήσει για πρώτη φορά αύριο Δευτέρα το κουδούνι και ότι το μεγάλο στοίχημα μετά τη θεομηνία είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια.

«Είμαστε εδώ και θα μείνουμε για όσο χρειαστεί» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του στα σχολικά συγκροτήματα της Γιάννουλης, της Φαλάνης, της Φαρκαδώνας, του Προδρόμου, του Παλαμά και των Σοφάδων.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πιερρακάκη:

To πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα στα σχολεία της Θεσσαλίας. Στοίχημά μας να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.
Η Θεσσαλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της. Κι εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε αυτό να γίνει γρήγορα.
Στο 3ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, στο 1ο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Φαλάνης, στο
1ο Δημοτικό, στο 3ο Νηπιαγωγείο , στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Λύκειο Φαρκαδώνας, στο Νηπιαγωγείο Προδρόμου, στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ -ΕΕΚ- ΕΝΕΓΥΛ Σοφάδων και στο 1ο και στο 3ο Δημοτικό Παλαμά συνάντησα σήμερα ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια. Δημάρχους , Διευθυντές σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να λύνουν προβλήματα , να ξεπερνάνε στεγανά και αρμοδιότητες. Όλοι μαζί.
Τα λεπτά για το άνοιγμα των σχολείων κυλούν αντίστροφα και πρέπει να ξεπεραστούν δεκάδες μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια. Θα το καταφέρουμε για τον κοινό σκοπό , που είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια.
Είμαστε εδώ και θα μείνουμε για όσο χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα