Γιάννενα: Προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

 Γιάννενα: Προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, διέταξε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψιν του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στα πλαίσια της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο κορίτσι ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου της.

Η 20χρονη είχε προσέλθει στο νοσοκομείο με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες. Όμως ο πυρετός στην κοπέλα δεν έπεφτε, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά που αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία με την κατάσταση της υγείας της όμως να γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης και κατά την διάρκεια εξετάσεων να υποστεί ανακοπή.

Το άτυχο κορίτσι διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης. Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός καθώς το 20χρονο κορίτσι δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Σχετικά Άρθρα