Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, Σέρχιι Κρουκ

 Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, Σέρχιι Κρουκ

Την αποπομπή του Σέρχιι Κρουκ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, ανακοίνωσε η Ουκρανία, μετά από εσωτερικό έλεγχο στην υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει πολύ σημαντικό ρόλο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποπέμψει τον Σέρχιι Κρουκ από τη θέση του Επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών, Ίχορ Κλιμένκο.

Ο Κλιμένκο δεν ανέφερε το λόγο αποπομπής του Κρουκ, ωστόσο δήλωσε ότι ακολούθησε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου, χωρίς να δίνει πολλές περαιτέρω πληροφορίες. Ο Βολοντίμιρ Ντεμτσούκ ορίστηκε αναπληρωτής του Κρουκ και θα ασκεί χρέη του επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία έχει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης ζωών, καθαρισμού ερειπίων και κατάσβεσης φωτιών, μετά από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θα υπάρξουν και άλλες αποφάσεις για το προσωπικό έπειτα από τον εσωτερικό έλεγχο, με την υπηρεσία να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τον Κλιμένκο.

Σχετικά Άρθρα