Ρωσία: Σχόλιο Ζαχάροβα για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ – “Αποτυχημένη”

 Ρωσία: Σχόλιο Ζαχάροβα για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ – “Αποτυχημένη”

Σήμερα (11/07), η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε τη συνάντηση των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ως μία «αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής», εξαιτίας της θέσης της Συμμαχίας αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στη σύνθεση αυτής.

«Μία αποτυχημένη Σύνοδος Κορυφής, όταν η ένταξη δεν αξίζει τον κόπο», έγραψε στο Telegram, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σημείωσε ότι σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, το ζήτημα για ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ «γενικώς δεν θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας έχει υπογραμμίσει την «άνευ προηγουμένου ενότητα των κρατών – μελών» σε όλα τα βασικά ζητήματα, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε την παραμονή της Συνόδου, οι χώρες –μέχρι την τελευταία στιγμή– συνέχισαν να συμφωνούν για το κείμενο της τελικής δήλωσης, η οποία σχετίζεται με ένα τόσο βασικό ζήτημα, όπως η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η υποστήριξη προς εκείνη και οι εγγυήσεις για την ασφάλεια του Κιέβου.

Σχετικά Άρθρα