Νέος μυστηριώδης θάνατος στη Ρωσία – Νεκρή η κόρη πρώην συνεταίρου του Πούτιν

 Νέος μυστηριώδης θάνατος στη Ρωσία – Νεκρή η κόρη πρώην συνεταίρου του Πούτιν

Η κόρη ενός πρώην συνεταίρου του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Μόσχα έπειτα από αδιαθεσία. Η 44χρονη Natalia Bochkareva κόρη του Vasily Bochkarev εντοπίστηκε νεκρή στις 11 Ιουλίου από την Αστυνομία, την οποία είχε ειδοποιήσει ο θυρωρός του κτιρίου, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί της.

Ο μυστηριώδης θάνατος της Bochkareva έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αντίστοιχων θανάτων δημόσιων προσώπων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν σημάδια βίας.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της απεβίωσε το 2016 από καρκίνο του πνεύμονα. Ο Vasily Bochkarev υπήρξε κυβερνήτης της περιφέρειας Penza από το 1998 έως το 2015 και ανήκε στο κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία».

Η Natalia Bochkareva μετά τον θάνατο του πατέρα της ανέλαβε τις επιχειρήσεις επεξεργασίας ξυλείας και αρτοποιίας που είχε υπό την ιδιοκτησία του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Bochkareva πριν από δύο χρόνια έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα ρωσικά έντυπα καθώς έπεσε θύμα απάτης από μια αυτοαποκαλούμενη μάντισσα στην οποία έδωσε 16 εκατομμύρια ρούβλια για να πάρει από πάνω της κατάρα.

Ωστόσο, αφού έλαβε τα χρήματα η «μάντισσα» διέκοψε κάθε επαφή με τη Ναταλία και δεν εκπλήρωσε κανένα μέρος της συμφωνίας τους.

Οι μυστηριώδεις θάνατοι

Η Ρωσία έχει πληγεί από έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό «ύποπτων» θανάτων, πολλοί που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα, από τότε που κλιμακώθηκε η ένταση μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Ιανουάριο, ο 61χρονος Magomed Abdulayev, ένα πρόσωπο αρκετά κοντά στον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και πέθανε από σοβαρά τραύματα στη Μαχατσκάλα, στην Κασπία Θάλασσα.

Και ο πολιτικός Nikolay Petrunin, γνωστός και ως «Gas Wonderkid» της Ρωσίας, ήταν μόλις 47 ετών και βρισκόταν σε κώμα για ένα μήνα όταν πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας τριών παιδιών, πρώην κορυφαίο στέλεχος της βιομηχανίας φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ότι πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με τη σοβαρή Covid.

Και την 1η Σεπτεμβρίου 2022, ο μεγιστάνας του πετρελαίου Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, έπεσε από το παράθυρο του έκτου ορόφου ενός νοσοκομείου της Μόσχας με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Δύο ακόμη θάνατοι στελεχών που συνδέονται με την Gazprom αναφέρθηκαν επίσης πέρυσι. Αν και παρουσιάστηκαν ως αυτοκτονίες, οι υποψίες πως ενδεχομένως επρόκειτο για δολοφονίες ήταν εμφανείς.

Ο 61χρονος Alexander Tyulakov, ανώτερος αξιωματούχος της Gazprom βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, αξίας 500.000 λιρών, μια μέρα μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία το 2022.

Ο 60χρονος Leonid Shulman, επικεφαλής μεταφορών της Gazprom Invest, βρέθηκε επίσης νεκρός με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του μπάνιου του στο Λένινγκραντ της Ρωσίας.

Και ο δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, διευθυντής του ενεργειακού κολοσσού Lukoil, βρέθηκε νεκρός τον Μάιο αφού «έλαβε συμβουλές από σαμάνους».

Σχετικά Άρθρα