Μπίστης: Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε τον χώρο του Κέντρου- Ο Τσίπρας τους έδωσε μια κλωτσιά και τους έριξε στην θάλασσα να κολυμπήσουν

 Μπίστης: Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε τον χώρο του Κέντρου- Ο Τσίπρας τους έδωσε μια κλωτσιά και τους έριξε στην θάλασσα να κολυμπήσουν

«Ο Μητσοτάκης ως δεξιά κέρδισε χώρο κέντρου. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως Αριστερά δημοκρατική να κερδίσουμε και το χώρο του κέντρου», ανέφερε ο Νίκος Μπίστης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καλά έκανε, πολύ καλά έκανε και για το κόμμα και για τον εαυτό του και για την πολιτική, που θα έχει μέλλον και για τον ίδιο μπροστά. 49 χρονών είναι και ένας ιδιαίτερα άξιος άνθρωπος, αλλά ένας κύκλος πράγματι έκλεισε», σχολίασε, ενώ ανέφερε: «Τους έδωσε μια κλωτσιά και κολυμπάνε όλοι αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, με αυτή την έννοια και θα βγουν και πολύ σύντομα μάλιστα, γρήγορα αλλά όχι βιαστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίστης.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στην πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Σε όλα καταλήξαμε και στα πρόσωπα στη μεταβατική αυτή περίοδο που θα είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η εκλογή του ή της προέδρου, διότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και γυναικείες υποψηφιότητες», ανέφερε. «Ήταν πολύωρη και ιστορική θα έλεγα, είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξαν, με τον Τσίπρα χαμογελαστό, να δίνει τον τόνο. Αυτό, αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους, είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ήταν ιστορική συνεδρίαση και είχε αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης».

Remaining Time-0:00

Fullscreen

MuteΣε σχέση με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε ότι έχουν προγραμματιστεί άμεσα συνεδριάσεις, στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ τόνισε πως η νέα ηγεσία δεν πρόκειται ούτε να πιστωθεί ούτε να χρεωθεί τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, από τη στιγμή που μόλις θα έχει εκλεγεί και σε λιγότερο από έναν μήνα θα γίνουν οι εκλογές, «αλλά το κόμμα έχει υποχρέωση να είναι μάχιμο».

Εκτίμηση του κ. Μπίστη είναι ότι δεν θα είναι 8, 9 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο σημείωσε πως θα ήθελε να είναι αρκετοί. «Ήταν δύσκολη διαδικασία με έναν μόνο. Παρά το γεγονός ότι πήγε κόσμος, για άλλο πράγμα πήγαινε, για να δώσει την εμπιστοσύνη του. Τώρα θα γίνει επιλογή, η οποία νομίζω θα είναι υγιής ανταγωνισμός. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάνε 180 ή 120. Κατά την άποψή μου θα είναι λιγότεροι από 170.000, αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, αλλά εγώ θέλω να είναι πολύ συνειδητοί. Αυτοί που θα πάνε θα κάνουν μία επιλογή που θα έχει αποχρώσεις πολιτικής. Σε κάνα δύο περιπτώσεις μπορεί να έχει και τεράστιες διαφορές πολιτικής, συμπεριφορών, όλα αυτά συνεκτιμώνται, δεν είναι τα πράγματα μονοσήμαντα, ούτε οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν. Ήδη αυτό φάνηκε και χθες. Ελλείψει Τσίπρα είναι υποχρεωμένοι όλοι να αναζητήσουν τον οδικό χάρτη, τον πολιτικό οδικό τους χάρτη ο καθένας» συμπλήρωσε ο κ. Μπίστης.

Υπάρχουν τρία, τέσσερα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Μπίστης, που αν έρθουν στην εξουσία, θα κρατήσουν τις ισορροπίες εσωκομματικά, πάντως επισήμανε «οι διαφορές, στην πράξη, δεν είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζουν κάποιοι». «Δηλαδή, το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς στα γεννητούρια του, ακραίο μάλιστα, έχει προχωρήσει σε ένα κόμμα της Αριστεράς πάντα, δεν ήθελε κανείς και εγώ δεν ήθελα να γίνει ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλο τον σεβασμό σε μία δύναμη που λέει ότι είναι στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που μπορεί να είναι δυνητικός σύμμαχος αύριο, όλα αυτά είναι πολιτική συμμαχιών. Αλλά πάντα λέω και το πιστεύω και νομίζω ότι και η νέα ηγεσία αυτό θα το δει, ότι οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, όχι όμως από το κέντρο» ανέφερε ο κ. Μπίστης. «Ο Μητσοτάκης ως δεξιά κέρδισε χώρο κέντρου. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως Αριστερά δημοκρατική να κερδίσουμε και το χώρο του κέντρου» είπε καταλήγοντας.

Σχετικά Άρθρα