Τσίπρας/Γιατί αποφάσισε να αποκαλύψει την αναφορά της ΕΥΠ για τον “γαλάζιο” Μουσταφά Κατραντζή ως στρατευμένο στα σχέδια της Τουρκίας

 Τσίπρας/Γιατί αποφάσισε να αποκαλύψει την αναφορά της ΕΥΠ για τον “γαλάζιο” Μουσταφά Κατραντζή ως στρατευμένο στα σχέδια της Τουρκίας

Η προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πράξη. Ο “στρατευμένος στα συμφέροντα της Άγκυρας” γαλάζιος υποψήφιος της μουσουλμανικής μειονότητας που προσποιείται ότι δεν είδε ο πρόεδρος της ΝΔ στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που έστειλε εξωθεσμικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με courier, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αναπάντεχα ηχηρή και έντονη απέναντι στην επαναλαμβανόμενη απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβούν σε δηλώσεις εθνικοφροσύνης οι δυο μουσουλμάνοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Στην ερώτηση του Mega ο κ. Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από τις έως τώρα απαντήσεις που έδινε στη ΝΔ για να βάλει, όπως είπε, οριστικό φρένο στην «αδιανόητα ανεύθυνη στάση» που κρατά ο κ. Μητσοτάκη σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα που κινδυνεύει διασαλεύσει την κοινωνική ειρήνη στη Θράκη.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε υποχρεωμένος να σπάσει το απόρρητο και να εκθέσει τον κ. Μητσοτάκη και τις εθνικιστικές του κορώνες με όχημα τη μουσουλμανική μειονότητα.

Δεν είχε παρά να αποκαλύψει το περιεχόμενο της αναφοράς της ΕΥΠ για τη Θράκη και η οποία του εστάλη στο γραφείο του παράτυπα, όπως έχουν πει από την Κουμουνδούρου, για τη Θράκη και τις εκλογές της 21ης Μαΐου και για την οποία ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αγνοήσει τις πολύ σημαντικές αναφορές της υπηρεσίας για γαλάζιο υποψήφιο που ουσιαστικά εργάζεται όπως προκύπτει από το έγγραφο για την τουρκική προπαγάνδα.

  • Πρόκειται για το γαλάζιο υποψήφιο Μουσταφά Κατρατζή ο οποίος λίγες ημέρες πριν τις προηγούμενες κάλπες δεν αναφέρθηκε απλά σε έναν αυτοπροσδιορισμό αλλά υπερέβη τα εσκεμμένα και μίλησε για συλλογικό αυτοπροσδιορισμό που υπερβαίνει ακόμη και την ουσία της συνθήκης της Λωζάνης.

Η αναφορά της ΕΥΠ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έγραφε σαφώς ότι ο Κατρατζής μιλούσε στη Ροδόπη για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Το απύθμενο θράσος που καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται και στο γεγονός ότι η ίδια η ΕΥΠ την οποία είχε υπο την εποπτεία του τον ενημέρωνε ότι ο δικός του υποψήφιος ήταν «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου».

Παρασκήνιο

Σε κάθε περίπτωση η οργή πλέον για την ωμή εργαλειοποίηση για πρώτη φορά στην ιστορία του μειονοτικού ζητήματος στην Θράκη και μάλιστα για προεκλογικές ανάγκες ξεχειλίζει και στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα το δελτίο αυτό της ΕΥΠ να φτάνει στο γραφείο του κ. Τσίπρα μέσα από τουλάχιστον αντιθεσμικά μονοπάτια.

  • Ο κ. Τσίπρας φωτογράφησε αυτή την τουλάχιστον περίεργη διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Γεραπετρίτης με τις εντολές του κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός «δεν του έστελνα χαρτιά σ’ έναν φάκελο χωρίς καμία ενημέρωση ή έστω ένα τηλεφώνημα να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό το χαρτί, από πού απορρέει».

Τα δυο γραφεία των δυο αρχηγών σύμφωνα με πληροφορίες  επικοινώνησαν και πλέον μετά και τις διαρροές του κ. Γεραπετρίτη η Κουμουνδούρου περνά στην αντεπίθεση.

Μάλιστα η πλευρά Τσίπρα φαίνεται να διαμήνυσε ότι ένας φάκελος με courier δεν μπορεί να είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ενημέρωσης για τέτοιου είδους εμπιστευτικές πληροφορίες κάτι που όπως επισημάνθηκε απο μόνο του είναι βαθιά προβληματικό.

  • Κατά δεύτερον δεν μπορεί η μια πλευρά να γνωρίζει το «καυτό» περιεχόμενο αυτών των πληροφοριών και να μην κάνει το στοιχειώδες να ενημερώσει έστω και τηλεφωνικά τον παραλήπτη για την ουσία του περιεχομένου του φακέλου που στέλνει.

Πάντως η αφωνία του κ. Σκέρτσου παρά το γεγονός ότι εξέδωσε σχόλιο για τη διακαναλική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύτηκε από την Κουμουνδούρου ως ομολογία ενοχής για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η ΝΔ αντιγράφοντας, όπως είπε, ουσιαστικά τους Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο από τις «ένδοξες» εποχές της παρουσίας τους στη Βουλή, όταν εκείνοι ήταν οι πρώτοι που ζητούσαν δηλώσεις εθνικοφροσύνης από Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές.

  • Τότε οι ΧΑτες εισέπρατταν την ομόθυμη καταδίκη των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Σήμερα όπως παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτές οι κόκκινες γραμμές έχουν καταρρεύσει.

Η ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όπως σημειώνουν έχουν προσχωρήσει πλήρως στην ακροδεξιά ατζέντα φοβούμενος νέες διαρροές ψήφων στα δεξιά του. 

Σχετικά Άρθρα