Άρθρο του Νίκου Δένδια στο libre: Ισχυρή αυτοδυναμία αλλά όχι “λευκή επιταγή”

 Άρθρο του Νίκου Δένδια στο libre: Ισχυρή αυτοδυναμία αλλά όχι “λευκή επιταγή”

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου  2023 η Νέα Δημοκρατία ζητά την ψήφο των πολιτών ώστε να έχει μία ισχυρή αυτοδυναμία και μία καθαρή εντολή διακυβέρνησης, χωρίς τους κινδύνους που συνιστά για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματός της μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με  ταπεινότητα συνεπώς και μετριοφροσύνη, χωρίς καμία επίδειξη αλαζονείας, ζητάμε από τον ελληνικό λαό την ανανέωση της εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας.       

Του Νίκου Δένδια, υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών (Β3)

Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά “λευκή επιταγή” από το “αφεντικό μας”, όπως συνηθίζω να λέω, τον ελληνικό λαό, καθώς ακόμα και μια μεγάλη εκλογική νίκη δεν απαλλάσσει οιαδήποτε Κυβέρνηση από τη συνταγματική υποχρέωσή της να λογοδοτεί θεσμικά  για τα πεπραγμένα της στη Βουλή των Ελλήνων και στους πολίτες.

Κίνδυνοι συνεπώς για το  πολίτευμα δεν υφίστανται  από μια υποτιθέμενη “παντοδυναμία” του κόμματός μας, όπως  υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδίως, αντί να αναλώνεται σε άστοχες υπερβολές, επισείοντας τον “μπαμπούλα” μιας “παντοδυναμίας” είναι προτιμότερο να κάνει την αυτοκριτική του και να συνειδητοποιήσει τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι τoν αποδοκίμασαν εμπράκτως στις 21 Μαΐου.

Βεβαίως, στην πορεία προς τη νέα κάλπη δεν επιτρέπεται από πλευράς του κόμματός μας οιοσδήποτε εφησυχασμός. Οφείλουμε να πορευθούμε προς τη νέα κάλπη, με τον  ίδιο τρόπο που ήδη πράττουμε, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το πρωί της 25ης Ιουνίου αυτή θα είναι άδεια.

Στόχος μας άλλωστε οφείλει να είναι,  ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, να πείσουμε και πολίτες που για διάφορους λόγους δεν μας ψήφισαν στις 21 Μαΐου ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στις 25 Ιουνίου και όχι μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας,  εν μέσω μάλιστα σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης αντί για μια περίοδο αβεβαιότητας, θα είναι μία επιπλέον εγγύηση ότι η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές με αυτοπεποίθηση. Να υπενθυμίσω άλλωστε ότι ειδικά όσον αφορά την Τουρκία έχουμε κάνει το καθήκον μας, έχουμε διευρύνει τις συμμαχίες μας, έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, τις ένοπλες δυνάμεις μας και έχουμε καταθέσει και τις απόψεις μας για το τι είδους διάλογο μπορούμε να κάνουμε, με βάση πάντοτε το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, με στόχο την επίλυση της μοναδικής μας διαφοράς: την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

  • Στόχος επίσης μιας νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οφείλει να είναι, με ισχυρή και ανανεωμένη λαϊκή εντολή πλέον, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών σε κρίσιμους τομείς για το επίπεδο της διαβίωσής τους, όπως η εισαγόμενη ακρίβεια σε συγκεκριμένα είδη ή οι επιπτώσεις από μια συνεχιζόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Οδηγός μας σε κάθε περίπτωση, με βάση την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού την οποία πρεσβεύουμε, είναι ο συνδυασμός της οικονομικής ανάπτυξης με την κοινωνική συνοχή, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και με ενδιαφέρον για τις λαϊκές τάξεις. Η Νέα Δημοκρατία, όπως συνηθίζω να υπενθυμίζω, είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα. Είμαι βέβαιος ότι θα το αποδείξει στην πράξη και κατά την επόμενη διακυβέρνησή της.

Σχετικά Άρθρα