Τρίκαλα: Διαδικασίες εκλογής νέου Δημάρχου μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου

 Τρίκαλα: Διαδικασίες εκλογής νέου Δημάρχου μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου

«Άνοιξαν» οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου στα Τρίκαλα, μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου, που πρόκειται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η διαδικασία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, αφού οι ενδείξεις υποδεικνύουν ότι έως το Σαββατοκύριακο, θα υπάρχει νέος Δήμαρχος Τρικάλων. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, όπως πολλές και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν δυνητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αν –για παράδειγμα– αναλάβει Δήμαρχος η Νικολέτα Μπρουζούκη, που ήλθε πρώτη σε ψήφους κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας το 2019.

Ακόμη, κάποιος από τους Αντιδημάρχους ή ο δεύτερος σε ψήφους θα μπορούσε να αναλάβει το αξίωμα, ενώ, θα μπορούσαν να κατατεθούν και προτάσεις από εκείνους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέση. Παράλληλα και ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, θα μπορούσε να προτείνει κάποιο πρόσωπο για τον δημαρχιακό θώκο.

Το ζητούμενο στην εκλογή του νέου Δημάρχου είναι να υπάρχει σεβασμός στο αποτέλεσμα της εκλογής του και με αυτό το πρόσωπο, η παράταξη να προχωρήσει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα