Μαξίμου: Πώς θα κινηθεί στην τελική ευθεία των εκλογών – Ξορκίζει κυβερνήσεις συνεργασίας, ανάδειξη του κυβερνητικού έργου
Ανεβάζει στροφές η ΝΔ μπαίνοντας στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαίου. Στην τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού μαραθωνίου ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με δυο ταχύτητες: απο την μια με το θετικό αφήγημα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία και απο την άλλη με το καταστροφικό μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ανοχής. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να θέτει ακόμα πιο εμφατικά και πιο επιτακτικά τα διλήμματα της κάλπης.
«Η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας στην κάλπη της 21ης Μαΐου ενέχει σοβαρό κίνδυνο να οδηγηθούμε σε σχήματα περιορισμένης κυβερνητικής ευθύνης με πολυ δυσάρεστες συνέπειες» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «η επικίνδυνη βαβέλ της αντιπολίτευσης μας οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό».
Υποστήριξε ότι οι εκλογές «μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία». Επιπρόσθετα χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών.
- Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τα ως «προοδευτικό αχταρμά» όπου κοινή συνυσταμμένη όλων πως δεν θέλουν τη ΝΔ ως κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.
Στον απόηχο της προχθεσινής τηλεμαχίας το κυβερνητικό επιτελείο ανεβάζει τους τόνους υποστηρίζοντας πως οι πολίτες είδαν τι θα μπορούσε να προκύψει από τη λεγόμενη «προοδευτική» διακυβέρνηση και κυβερνήσεις συνεργασίας που προβάλλει ο κ. Τσίπρας: ακυβερνησία και παραλυσία, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές. Ειδικότερα, σχολιάζουν πως το «το ΚΚΕ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια τέτοια κυβέρνηση ούτε καν να δώσει ανοχή σε επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Ανδρουλάκης ξαναείπε εμμέσως το «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας» χωρίς πάλι να διαφωτίσει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό.
Ο Κυρ. Βελόπουλος στόχευε με όλες τις παρεμβάσεις του, στόχευε σε συγκεκριμένο εκλογικό κοινό ώστε να μπει ξανά στη Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης ήθελε αλλά δεν τον θέλουν οι άλλοι».
- Σχετικά με την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν πως η τηλεμαχία έδειξε ότι η συνεργασία για την οποία μιλάει, είναι – όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας – μια συνεργασία μούφα!
Πηγές απο την Πειραιώς, ανέβασαν περαιτέρω τους αντιπολίτευτικούς τόνους σημειώνοντας πως « οι πολίτες έμαθαν ότι ο Α. Τσίπρας έχει τελικά κρυφή ατζέντα φορολόγησης εκ νέου των επιχειρήσεων, ότι ο Ν. Ανδρουλακης θα καταργήσει εν μέρει τις δωρεάν γονικές παροχές ακίνητης περιουσίας, ότι ο Κ. Βελόπουλος είναι και αυτός υπέρμαχος των παράλληλων νομισμάτων και ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν έχει ιδέα πως θα διαχειριστεί μια πιθανή κρίση στα σύνορα, αν οψέποτε γινόταν κυβερνητικός εταίρος, αντιθέτως υποστηρίζει την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης».
Απαντώντας η ΝΔ στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί παραδοχής «σκανδάλου υποκλοπών», υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν στο δημοσίευμα του Economist και διάβασε τη συγκεκριμένη αναφορά, όπου η Ελλάδα -σύμφωνα με τον Economist- έχει ανέβει κατά 14 θέσεις στον δείκτη αξιολόγησης της λειτουργίας της Δημοκρατίας, που συντάσσει ο Economist κάθε χρόνο. Επομένως, η αναφορά δεν αποτελούσε πολιτικό χαρακτηρισμό.