Λαβρόφ: Πιο επικίνδυνη η σημερινή παγκόσμια κατάσταση απ’ ότι στον Ψυχρό Πόλεμο

 Λαβρόφ: Πιο επικίνδυνη η σημερινή παγκόσμια κατάσταση απ’ ότι στον Ψυχρό Πόλεμο

«Η κατάσταση στον κόσμο αυτή την στιγμή είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου. «Όπως συνέβη στον Ψυχρό Πόλεμο, φτάσαμε στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, κατώφλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λαβρόφ ηγήθηκε μιας συνάντησης για την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία ασκεί τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας παραμένουν, πάντως, ιδιαίτερα τεταμένες.

Λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία «δεν θα συγχωρήσει» τις ΗΠΑ που δεν χορήγησαν βίζα σε Ρώσους δημοσιογράφους για να ταξιδέψουν μαζί του και να καλύψουν τις δηλώσεις του.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μάλιστα ότι η Μόσχα θα λάβει αντίποινα εναντίον Αμερικανών δημοσιογράφων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι θα βιώσουν τη μέγιστη δυσφορία μετά την άρνηση της Ουάσιγκτον να εκδώσει αμερικανική βίζα στους Ρώσους δημοσιογράφους για να εργαστούν σε εκδηλώσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη», δήλωσε διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «TASS».

Σχετικά Άρθρα