Η Σοφία Βούλτεψη χρησιμοποίησε το υπουργείο σαν Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης

 Η Σοφία Βούλτεψη χρησιμοποίησε το υπουργείο σαν Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης

Το Σάββατο, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το υπουργείο για να δημοσιεύσει ένα δελτίου τύπου που ξεκινάει με τη φράση «Στην προσπάθειά τους να βγάλουν από τη μύγα δηλητηριώδες ξύγκι», δημιουργώντας απορίες για το κατά πόσο το υπουργείο που είναι αρμόδιο για τη Μετανάστευση έχει μετατραπεί στο προσωπικό της Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τι προηγήθηκε

Η υφυπουργός φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, όπου σε μια αποστροφή του λόγου της, μιλώντας για τη φράση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, πως «είναι ντροπή να τίθενται θέματα ασφαλείας» για τον σιδηρόδρομο, ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα «Μήπως ο πρώην υπουργός δεν γνώριζε επαρκώς το θέμα, γιατί αν δεν γνωρίζεις δεν το λες». Η κυρία Βούλτεψη απάντησε: «Ο μόνος είναι κυρία Γκαντώνα; Εδώ εμένα αν με ρωτήσετε που μαλώνω για αυτό το θέμα, για την ευθύνη που έχω για τα ασυνόδευτα ανήλικα και βγαίνω και λέω είναι απολύτως ασφαλή, ε, κάνω και τον σταυρό μου».

Για τη φράση αυτή, της ασκήθηκε κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωση με τίτλο: “Σε διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας επιδίδονται υπουργοί και στελέχη της ΝΔ”.

Στη συνέχεια, η αρμόδια υφυπουργός προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Έτσι, χρησιμοποίησε το υπουργείο για να μιλήσει για την τηλεοπτική της εμφάνιση, εκδίδοντας δελτίο τύπου με την υπογραφή «Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Στην ανακοίνωση χρησιμοποιεί πρώτο ενικό και ρητορική που παραπέμπει σε ανάρτηση σε προσωπικό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκαλώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο οι θεσμοί του κράτους μπορούν να χρησιμοποιούνται για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις του κάθε υπουργού και υφυπουργού.

Το επίσημο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

Οι «αλάνθαστοι» του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζουν κυνισμό την ανθρωπιά

Στην προσπάθειά τους να βγάλουν από τη μύγα δηλητηριώδες ξύγκι και ακολουθώντας τη γνωστή στρατηγική της διαστροφής της πραγματικότητας, οι «αλάνθαστοι» του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να βαφτίσουν «κυνισμό» μια ανθρώπινη, αυθόρμητη στιγμή, προκειμένου να εκφραστεί η καθημερινή αγωνία για τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους, που είναι τα παιδιά. Τους κατανοώ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτα 5.500 ασυνόδευτα ανήλικα σε αστεγία, επισφαλείς συνθήκες, στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα αστυνομικά τμήματα, παριστάνοντας συγχρόνως τους ανθρωπιστές. Μια συμβουλή μόνο: Την επόμενη φορά να προσέξουν μήπως δαγκώσουν τη γλώσσα τους και δηλητηριαστούν.

Σοφία Βούλτεψη

Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη.

Πηγή: News24/7.gr

Σχετικά Άρθρα