Απολογία Γεωργιάδη για τις διχαστικές αναφορές σε καλούς δεξιούς και ανεπρόκοπους αριστερούς: Έκανα χιούμορ… (vid)

 Απολογία Γεωργιάδη για τις διχαστικές αναφορές σε καλούς δεξιούς και ανεπρόκοπους αριστερούς: Έκανα χιούμορ… (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να απολογηθεί για τις διχαστικές και μισαλλόδοξες αναφορές του για την αριστερά. Θέλοντας να στηρίξει την άποψή του ότι ο καπιταλισμός «διώκεται» στη χώρα μας από τους αριστερούς επειδή είναι «ανεπρόκοποι», χρησιμοποίησε και… γλωσσολογικά παραδείγματα, επικαλούμενος το γνωστό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, LIDDELL & SCOTT σε ένα άλμα λογικής που μόνο ένας πολιτικός σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη θα μπορούσε να κάνει.

Τι ακριβώς είπε ο υπουργός σε ένα άκρως διχαστικό παραλήρημα; Με δικά του λόγια:

«Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα. Δεν μπορούν να κάνουν πράγματα της προκοπής. Ξέρετε η ελληνική γλώσσα που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT – είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο – δεν είναι δικό μου, αυτό που θα σας πω δεν είναι δικό μου, είναι LIDDELL & SCOTT, το νούμερο 1 λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη. Σε όποιο πανεπιστήμιο του κόσμου να πάτε να μάθετε αρχαία ελληνικά, αυτό το λεξικό θα δείτε. Αν πάτε στη λέξη «δεξιός» – κάνε το πείραμα να το δεις – δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. «Αριστερός»: μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός. Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά, αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός».

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις από στελέχη της ΝΔ και οπαδούς του κόμματος κάνοντας τον θιγμένο ισχυρίστηκε για να κοπάσει η οργή ότι έκανε χιούμορ όταν ανέφερε σε ομιλία του ότι ο δεξιός είναι ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός και ο Αριστερός ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Και ακόμα ότι αναφερόταν στο πέταγμα των πουλιών.

«Εγώ, ως χιούμορ, ανέφερα ότι το «Δεξιός» μεταφορικά σημαίνει ο καλός κλπ ενώ ο «Αριστερός» ως ο κακότυχος κλπ εξήγησα μάλιστα ότι αυτά δεν είχαν προφανώς πολιτική σημασία αλλά είχαν να κάνουν με τους οιωνούς, το πέταγμα των πουλιών κλπ. Πήραν κομμένο από την ομιλία μου αυτό και ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μου και για αυτό….δηλ απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε και τα Λεξικά…», ανέφερε στην απολογία του στο Twitter.

Ο χιουμορίστας του βούρκου, ισχυρίστηκε κατά τη συνήθη πρακτική ότι έγινε κοπτοραπτική της ομιλίας του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ότι προσπαθούν να τον φιμώσουν για να μην χρησιμοποιεί το «Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης των Liddell & Scott».

Σχετικά Άρθρα