Σία Αναγνωστοπούλου: “Η παραίτηση των καθηγητών του ΚΘΒΕ απογυμνώνει την κυβερνητική αναλγησία”

 Σία Αναγνωστοπούλου: “Η παραίτηση των καθηγητών του ΚΘΒΕ απογυμνώνει την κυβερνητική αναλγησία”

Η παραίτηση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ απογυμνώνει την κυβερνητική αναλγησία και τον προκλητικό εμπαιγμό του ΥΠΠΟΑ» αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου.

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ακόμα στην δήλωσή της ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η «μαυρίλα» στον Πολιτισμό, ούτε η ισοπεδωτική απαξίωση του».

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) παραιτήθηκαν αντιδρώντας στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο υποβαθμίζονται τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με αυτά των απολυτηρίων λυκείου, ενώ είχε προηγηθεί η παραίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των διδασκόντων της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Αναλυτικά η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Κάποιος να τους μιλήσει για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! 

Η σημερινή παραίτηση και των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ όχι μόνο ενισχύει τον αγώνα και το δίκαιο αίτημα των χιλιάδων σπουδαστών και των ανθρώπων του Πολιτισμού, κυρίως όμως απογυμνώνει την κυβερνητική αναλγησία και τον προκλητικό εμπαιγμό του ΥΠΠΟΑ, που εξελίσσονται πλέον σε ύβρη. 

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η «μαυρίλα» στον Πολιτισμό, ούτε η ισοπεδωτική απαξίωση του. 

Ο κόσμος του Πολιτισμού σας μιλάει για Πολιτισμό και εσείς κωφεύετε.

Σχετικά Άρθρα