Αφήνει μόνο του τον Χειμάρα η Ν.Δ;- Καμία επίσημη αντίδραση από Μαξίμου και Πειραιώς- Μείζον θέμα ασυμβίβαστου

 Αφήνει μόνο του τον Χειμάρα η Ν.Δ;- Καμία επίσημη αντίδραση από Μαξίμου και Πειραιώς- Μείζον θέμα ασυμβίβαστου

Η “υπερασπιστική γραμμή” του βουλευτή της Ν.Δ Θανάση Χειμάρα, σύμφωνα με την οποία δεν γνώριζε το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητάς του (μετά την εκλογή του) και της συμμετοχής του σε εταιρίες που έχουν συνάψει συμφωνίες με απευθείας αναθέσεις ή κλειστούς διαγωνισμούς με το Δημόσιο, συνεχίζει να εκθέτει τον βουλευτή Φθιώτιδας (η οποία ειρήσθω εν παρόδω χάνει μία έδρα στις επόμενες εκλογές) και να προβληματίζει την κυβέρνηση.

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβάλλει την παραίτησή του, κατόπιν συνεννόησης με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Το σκάνδαλο Χειμάρα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς καταγράφεται στην κοινή γνώμη ως «Πάτσης Νούμερο 2».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την πρωτοχρονιά, υπήρξαν στελέχη του πρωινού καφέ που είχαν προτείνει τη διαγραφή Χειμάρα, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει οριστική λύση του ζητήματος.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο,πυκνώνουν οι φήμες πως μπορεί να υπάρξει -ακόμα και εντός της ημέρας- παραίτηση του βουλευτή, ο οποίος θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το θέμα παραπέμπει στην νοοτροπία “Πάτση”, Μαραβέγια και έχει μεταβληθεί σε αιχμή του δόρατος των καταγγελιών για σκάνδαλα και διαφθορά. Εκείνο, ωστόσο, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει μέχρις ώρας αντιδράσει. Ούτε και η Ν.Δ ως κόμμα. Η κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του τον βουλευτή να επιχειρηματολογεί για τις σε βάρος του αποκαλύψεις και αναμένει τις εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσει εάν πρέπει να τον αποπέμψει, ή να τον στηρίξει. Αυτή η καθυστέρηση στην τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνεται ακόμα και από κυβερνητικούς κύκλους.

Το σκάνδαλο Πάτση κόστισε πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία περισσότερο από την υπόθεση των υποκλοπών και προφανώς στο Μαξίμου δεν θα ήθελαν να δουν αυτό το σίριαλ να επαναλαμβάνεται. Το κυβερνών κόμμα όμως υιοθετεί ουσιαστικά τις εξηγήσεις του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρρα, και επιχειρεί να κλείσει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χειμάρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, αλλά διέψευσε τα ποσά που ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Documento και χθες με δήλωση του, την οποία διένειμε και κεντρικά η ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

“Όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν. Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του”, δήλωσε επίσης ο κ. Χειμάρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένει για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει το βουλευτή Φθιώτιδας. Στη ΝΔ πάντως δεν δείχνουν καμία πρόθεση διαγραφής του βουλευτή. Υπάρχουν πάντως φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να έμενε εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις εκλογές που πλησιάζουν.

Σχετικά Άρθρα