Υπόθεση Χειμάρα: Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ανοίγει τον δρόμο της επιστροφής στα γαλάζια ψηφοδέλτια – Η δήλωση του

 Υπόθεση Χειμάρα: Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ανοίγει τον δρόμο της επιστροφής στα γαλάζια ψηφοδέλτια – Η δήλωση του

Θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να πάρει ο Θέμης Χειμάρας, μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, τον οποίο τελικά τον “βγάζει λάδι”.

Παρά την πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που ξεκαθάριζε πως ο Θέμης Χειμάρας δεν θα είναι υποψήφιος, μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η παρουσία του πρώην βουλευτή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ –μέρος των οποίων που αφορά τους νέους υποψήφιους ανακοινώθηκε– θεωρείται πιθανή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χειμάρας υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον περασμένο Ιανουάριο μετά τις καταγγελίες πως μέσω εταιρειών του είχε συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας σε δήλωσή του την Πέμπτη (06/04) αναφέρθηκε στο εν λόγω πόρισμα, ενώ για τις εκλογές τόνισε ότι “σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή”.

Αναλυτικά η δήλωση Χειμάρα

«Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας».

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το Πόρισμα του Ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε από την Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, διερευνώντας τις άθλιες καταγγελίες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον μου από τους δολοφόνους χαρακτήρων του ΣΥΡΙΖΑ και των φυλλάδων του. Η σκευωρία κατέρρευσε.

Και το πόρισμα συνεχίζει:

«Δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ λόγω συνάψεως συμβάσεων με το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου και διαχειριστή της κ Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του Βουλευτή.

Από την έρευνα και τα συγκριτικά στοιχεία από ανταγωνίστριες εταιρείες, δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος συνάδει με την τάση του ευρύτερου κλάδου και των ανταγωνιστών. Οι συμβάσεις με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άτυπους τοπικούς ανταγωνιστές, ενώ για την πλειονότητα υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών».

Είναι ξεκάθαρο ότι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανάγει μια τυπική ακούσια παράλειψή μου, για την οποία ανέλαβα την ευθύνη, σε σκάνδαλο, απέτυχε παταγωδώς.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας αλλά και όλης της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι συκοφαντούν και ψεύδονται αδιάντροπα, σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η αλήθεια πάντοτε νικάει.

Η υπόθεση για μένα δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί αν η χώρα μας θα πάει μπροστά ή θα κατρακυλήσει στο παρελθόν. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα με βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους οι συκοφάντες, οι σκευωροί και οι λαϊκιστές.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες και τους φίλους μου στη Φθιώτιδα, αλλά και φίλους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της άδικης ανθρωποφαγίας που επικράτησε, όντες απόλυτα σίγουροι για την ακεραιότητά μου, βρέθηκαν και παραμένουν συνεχώς στο πλάι μου».

Σχετικά Άρθρα