Οικονόμου: Οι Αισώπειοι Μύθοι του Βαξεβάνη που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 Οικονόμου: Οι Αισώπειοι Μύθοι του Βαξεβάνη που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης προκάλεσε το νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ”Documento της Κυριακής” για τις παρακολουθήσεις. Η εφημερίδα, που εκδότης είναι ο Κώστας Βαξεβάνης κυκλοφορεί με νέα λίστα προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνται.

Στην πρώτη του σελίδα το «Documento της Κυριακής» υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator βρίσκονταν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Για Αισώπειους Μύθους του εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επικρίνει, παράλληλα, και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «έσπευσε ασμένως (προτού καλά – καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς».

Στην ανακοίνωσή του, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμαινε πως: «Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας».

Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«O κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκδότη του «Documento της Κυριακής», Κώστα Βαξεβάνη στο Twitter, όπου δημοσιεύεται το πρωτοσέλιδο που κυκλοφορεί, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ, ως υπό παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα