Νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα- Έως 500 kwh στα 238 ευρώ-Σκρέκας: Θα απορροφηθεί το 90% των αυξήσεων
Τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Οπως ανέφερε οι νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Νοέμβριο θα απορροφούν το 90% των αυξήσεων.
Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.
Ο κ.Σκρέκας ανακοίνωσε πως για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ, ενώ τόνισε «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αισχροκερδίσει σε βάρος των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας».
Η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα το Νοέμβεριο
Για όλες τις παροχές κυρίας και μη κυρίας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων:
έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 238 ανά μεγαβατώρα και απορροφά το 90% της αύξησης
από 501 έως 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
για πάνω από 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι στα 50 ευρώ τη μεγαβατώρα
Στα 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και απορροφάται έως 100% η αύξηση.
Η ΔΕΠΑ εμπορίας θα δώσει επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδημάτων και παρόχων.
Μείωση κατανάλωσης τις ώρες αιχμής
Τις ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 5%, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα τρίωρο που θα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σε αυτό το διάστημα τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Βασική προτεραιότητα παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».