Επιχείρηση Valentino: Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα – Εξανάγκαζαν Μολδαβές να εκδίδονται – Είχαν ανθοπωλείο για βιτρίνα
Κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο δρούσε στην Αθήνα, με θύματα δύο γυναίκες από τη Μολδαβία, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συμμετοχή της Interpol.
Η επιχείρηση «VALENTINO», όπως ονομάστηκε, συνέλαβε τους δύο «εγκεφάλους» του κυκλώματος με τα ψευδώνυμα «Ντανιέλα» και «Τόνυ Μοντάνα».
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το κύκλωμα είχε «δέσμιες» δύο γυναίκες, τις οποίες εξανάγκαζαν σε συνεύρεση με πελάτες, σε παράνομο οίκο ανοχής στον Κεραμεικό. Εδώ και τρία χρόνια φέρονται να έφερναν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, κυρίως, τις οποίες εξέδιδαν και κρατούσαν τα χρήματα.
Το κύκλωμα φέρεται να είχε ανοίξει ένα ανθοπωλείο με το όνομα «Valentino» στην οδό Αλεξάνδρειας στον Κολωνό, το οποίο λειτουργούσε με σκοπό να «νομιμοποιεί» τα χρήματα που έβγαζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Η γυναίκα που φέρεται να κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση χρησιμοποιούσε έναν πρώην εργαζόμενο σε οίκο ανοχής για να φαίνεται μπροστά. Ο σύντροφός της, από την Αλβανία, έκανε τον «μεταφορέα» των γυναικών και τον «φύλακα» στους οίκους ανοχής που χρησιμοποιούσαν. Με ένα βαν μετέφερε τις γυναίκες στους οίκους ανοχής και τις ανάγκαζε να συνευρεθούν με δεκάδες άνδρες καθημερινά.
Τουλάχιστον 50 ραντεβού την ημέρα είχε η 20χρονη Μαρία
Το ζευγάρι ανάγκαζε τις δύο γυναίκες να συνευρεθούν με 50 άτομα ημερησίως. Η 20χρονη Μαρία, το ένα από τα δύο θύματα της υπόθεσης από τη Μολδαβία, υπό τις απειλές τους αναγκαζόταν να δει μέχρι και 50 άτομα την ημέρα και το «αντίτιμο» γι’ αυτήν ήταν μόλις 10 ευρώ, ενώ οι ίδιοι κρατούσαν τα υπόλοιπα.
Η νεαρή κοπέλα είχε έρθει στην Ελλάδα με προτροπή του ζευγαριού μέσω σόσιαλ και αρχικά της πρότειναν να μείνει μαζί τους, πληρώνοντας ένα ενοίκιο. Αυτή αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και έτσι την ανάγκασαν να συνευρίσκεται με δεκάδες πελάτες, προκειμένου να «ξεπληρώσει το χρέος της».
Χώρος από τον έναν εκ των έξι οίκων ανοχής που χρησιμοποιούσαν παράνομα οι δράστες
Τον περασμένο Ιούνιο διέφυγε στη Μολδαβία, όμως, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δύο μήνες αργότερα, το ζευγάρι την εντόπισε και απαιτούσε να της επιστρέψει το ποσό των 1.000 ευρώ που έλεγαν ότι τους χρωστούσε.
Η 26χρονη Ρενάτα και οι πελάτες, εν μέσω καραντίνας
Το δεύτερο θύμα, η 26χρονη Ρενάτα, δεχόταν από το κύκλωμα έντονη ψυχολογική βία και την ανάγκαζαν σε ερωτικές πράξεις με πελάτες, εν μέσω καραντίνας, το 2020.
Η 26χρονη γνώρισε το ζευγάρι στα τέλη του 2019 και την επόμενη χρονιά ήρθε στην Ελλάδα. Μετακόμισε στο σπίτι του ζευγαριού και κάποια στιγμή επέστρεψε στη Μολδαβία, έχοντας ζήσει ήδη τον εφιάλτη.
Αντιμετωπίζοντας όμως οικονομικά προβλήματα, γύρισε στην Ελλάδα παράνομα και πέρασε στη χώρα από τα σύνορα με την Αλβανία. Το χρέος για την «εξυπηρέτηση» που της έκαναν έφτανε τα 3.000 ευρώ και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στους οίκους ανοχής.
Εννέα συλλήψεις και «σφράγισμα» στους οίκους ανοχής
Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη βοήθεια της Interpol αλλά και της αστυνομίας στη Μολδαβία, κατάφεραν να εντοπίσουν το κύκλωμα και τη δράση του την περασμένη Παρασκευή.
«Σφράγισαν» έξι οίκους ανοχής, στους οποίους μάλιστα υπήρχε και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά εννέα άτομα που εμπλέκονται με το κύκλωμα, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που μίσθωνε ένα κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως οίκο ανοχής στην οδό Ιάσονος.
Συνολικά, επτά γυναίκες έχουν προσαχθεί επίσης για την υπόθεση, με δύο εξ αυτών να αποτελούν θύματα του κυκλώματος.