Ασφυχτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας; Το εύρημα στις ιστολογικές εξετάσεις

 Ασφυχτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας; Το εύρημα στις ιστολογικές εξετάσεις

Καθώς οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν στους ιατροδικαστές, το πόρισμά τους αναμένεται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ανθρωποκτονιών και την Εισαγγελία

Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, αναφορικά με την προανάκριση που διεξάγεται για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις στο εργαστήριο του ΑΠΘ ολοκληρώνονται όσο και οι ιστολογικές εξετάσεις στο παθολογοανατομικό εργαστήριο της Ιατρικής Αθηνών.

Θα παραδοθούν τα αποτελέσματά τους στους δύο αρμόδιους ιατροδικαστές Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, οι οποίοι με την σειρά τους θα παραδώσουν το τελικό τους πόρισμα στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, αξιολογώντας όλα τα ευρήματα σε συνάρτηση με όσα είχαν ήδη από τις νεκροψίες και αναμένονται περαιτέρω κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τοξικολογικά δε φαίνεται να προκύπτει κάτι ύποπτο, ωστόσο στις ιστολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει πολύ σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, στις ιστολογικές εξετάσεις από την εικόνα που έως τώρα υπάρχει, δεν είναι αιτία θανάτου ο φλεβόκομβος στην Ίριδα, αλλά η υποξία όπως και στην Μαλένα.

Στην Ίριδα εκτός των ηπατικών αλλοιώσεων και του πνευμονικού οιδήματος, όπως βρέθηκε και στην Μαλένα, εντοπίστηκαν επιπλέον στον εγκέφαλό της αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία.

Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποξία από τυχόν παθολογικά αίτια, άρα θεωρείται ως μάλλον πιθανόν να κλείσει η υπόθεση με ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις δι’ αποκλεισμού άλλων τυχόν περιπτώσεων και βέβαια σε συνδυασμό με τα νεκροτομικά ευρήματα που ήδη είχαν οι ιατροδικαστές.

Αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, αυτή θεωρείται εντελώς «δεμένη» και η κύρια ανάκριση οδηγείται και για αυτή την υπόθεση σε πορεία ολοκλήρωσης.