Πισπιρίγκου: Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

 Πισπιρίγκου: Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Στις 10 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το δεύτερο δικαστήριο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους, μίλησε για την εξέλιξη στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Μιλώντας στο Mega, o δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη είπε πως πλέον η διαδικασία ολοκληρώνεται.

«Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως οι ιατροδικαστές μάρτυρες υπεράσπισης έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν το δικαστήριο από ανθρωποκτονία σε δικαστήριο ιατρικής αμέλειας, λέγοντας ουσιαστικά πως οι γιατροί δεν φρόντισαν επαρκώς την Τζωρτζίνα και λόγω αυτού το κοριτσάκι κατέληξε», ανέφερε.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι μάρτυρες με τον τρόπο που έχουν εκφραστεί δεν είναι μόνο επίθεση στους συγκεκριμένους γιατρούς που χειρίστηκαν την Τζωρτζίνα αλλά μία επίθεση συνολικά στην υπόληψη της δημόσιας υγείας. Λένε ουσιαστικά πως ένα κορίτσι που τα δύο αδέλφια του είχαν πεθάνει νωρίτερα, δεν την φρόντισαν σωστά και επειδή δεν διέγνωσαν προβλήματα, κατέληξε», τόνισε.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε πως στις 10 Νοεμβρίου έχει οριστεί να ξεκινήσει η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Μέχρι τότε ίσως να έχει τελειώσει η πρώτη δίκη. Οι μάρτυρες υπεράσπισης δεν έφεραν κάτι καινούριο. Αλλά λένε πως 55 γιατροί και νοσηλευτές από 4 διαφορετικά νοσοκομεία λένε ψέματα. Η ατμόσφαιρα στη δίκη είναι εκρηκτική. Ο κ. Ράικος δέχτηκε μία επίθεση χτες αλλά το σημαντικό είναι πως δεν έχουν υποχωρήσει οι γιατροί».

Σχετικά Άρθρα