Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ με κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ – Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο

 Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ με κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ – Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα εντός του campus του ΑΠΘ, καθώς ομάδα που αποσπάστηκε από την πορεία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Καμάρα, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Αριστοτελείου και συγκεκριμένα έξω από το Τμήμα της Δασολογίας.

Όταν τα άτομα εισήλθαν άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όπως αναφέρει το grtimes.gr

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο της Σχολής Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη, που είχε προκαλέσει συνεχείς εντάσεις.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μαζική πορεία

Είχε προηγηθεί μαζική προεία μετά από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων και τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ σήμερα.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την αστυνομοκρατία εντός και πέριξ του ΑΠΘ, τον τραυματισμό φοιτητή έξω από το Tμήμα Βιολογίας, αλλά και τις προσαγωγές δυο φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα, οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο μνημείο της Καμάρας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

Να σημειωθεί, πως πιο πριν έλαβε χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τις δυο προσαγωγές, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να αφεθούν και οι δυο ελεύθεροι.

Σχετικά Άρθρα