Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε δίλημμα εκλογών και σχολίασε “Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ανάψει ένα κερί”
«Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη, ή ανασφάλεια και περιπέτειες» έθεσε το δίλημμα των εκλογών ο πρωθυπουργός, που θέλησε μεσούσης του νέου σφοδρού κύματος της πανδημίας και τις επισφάλειες που αναπόφευκτα προκαλεί, να βάλει τα πολιτικά του διακυβεύματα και να τροφοδοτήσει την δημόσια συζήτηση μακριά από την μονοθεματική πανδημία.
Της Στεφανίας Μουρελάτου
Με μια οικονομική είδηση, την δεύτερη αύξηση μέσα στο 2022 του κατώτατου μισθού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να διεισδύσει στην πολιτική ατζέντα που είχε περιγράψει ο Αλέξης Τσίπρας, και στην οποία η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν σημαία.
- Η κυβερνητική φθορά της ΝΔ διοχετεύεται, όπως σταθερά δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, στην αποχή και στα δεξιά. Πλέον δεν υπάρχει εφησυχασμός στο Μαξίμου από το ότι “δεν τσιμπάει ποσοστά ο Τσίπρας από την λαϊκή δυσαρέσκεια” γιατί είναι σαφές ότι η αποστασιοποίηση του δεξιού ακροατηρίου θα είναι ζημιογόνος.
Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να ειδωθούν οι αποστροφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποιοι θα συνασπίζονταν για να κυβερνήσουν υπό το σχήμα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης αλλά και η στάση που υιοθετεί το Μαξίμου απέναντι στην εκκλησία και την εξαίρεση των ναών από τους κανόνες για τους ανεμβολίαστους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είχε σκιαγραφήσει πρώτος την γραμμή σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μπει η αστυνομία στην λειτουργία για να ελέγξει τα rapid test.
- “Είναι δυνατόν να λέμε στα σοβαρά ότι εξομοιώνουμε την ανάγκη του πιστού για την θρησκευτική λατρεία, με το να πάει κόψει τα νύχια της μία κυρία ” συμπλήρωσε.
“Ίσως ο κύριος Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί” ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού θέλοντας να βάλει προσωπικά χαρακτηριστικά στον διαχωρισμό.