Επέστρεψαν τα ράντζα στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – Επισφαλής η λειτουργία του ΓΝΔΑ “Αγ. Βαρβάρα”
Την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού αποτυπώνει η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ κάνει ειδική αναφορά σε «επισφαλή λειτουργία» του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα».
Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο κ. Γιαννάκος δηλώνει ότι στην εφημερία του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εισήχθησαν τα περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.
Άνοιξαν νέες κλίνες και νοσηλεύονται συνολικά 65 ασθενείς, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια αναπτύχθηκαν ράντζα στις παθολογικές κλινικές με γενικά περιστατικά, λόγω σύμπτυξης κλινικών, όπως δηλώνει ο ίδιος.
Ως προς την κατάσταση στο «Σωτηρία», ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει πως νοσηλεύονται σήμερα 310 ασθενείς και οι ΜΕΘ είναι πλήρεις με 84 ασθενείς.
Στο «Αττικό», το οποίο εφημερεύει σήμερα, Κυριακή, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη με περιστατικά κορωνοϊού.
«Ξεκίνησε με 17 κλίνες κενές και για να βγάλει την εφημερία μεταφέρει περιστατικά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που είχε κλείσει από ιδεοληψίες το 2014 και τώρα χωρίς προσωπικό αντιλήφθηκαν την αξία του. Τι και εάν φωνάζαμε εμείς» λέει ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ.
Στο «Αττικό» άνοιξαν 10 κλίνες ΜΕΘ και οι διασωληνωμένοι ασθενείς σήμερα, Κυριακή, έφθασαν τους 25. Οι κενές κλίνες είναι οκτώ.
Στο «Θριάσιο» άνοιξαν πέντε κλίνες με μείωση των κλινών γενικής ΜΕΘ και τα κενά είναι τρεις κλίνες.
Ουσιαστικά σήμερα υπάρχουν λίγες κενές κλίνες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Υποστελεχωμένο το νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα»
Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρεται σε επιστολή που έλαβε από το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής σχετικά με -όπως δηλώνει- «την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου ‘Αγίας Βαρβάρας’ που έκλεισε το 2014 και τώρα χωρίς προσωπικό το θυμήθηκαν για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού».
Βάσει της επιστολής, με θέμα υποστελέχωση του νοσοκομείου, στο ΓΝ Δυτικής Αττικής νοσηλεύονται 44 περιστατικά, εκ των οποίων τα 32 σε σοβαρή κατάσταση (δεν είναι περιπατητικοί ασθενείς), γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται αυξημένη φροντίδα.
Παράλληλα, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος αν χρειαστεί διασωλήνωση, ενώ δύο κλινικές στεγάζονται σε διαφορετικούς χώρους, με συνέπεια να καθίσταται πιο δύσκολο το έργο της νοσηλείας και να απαιτούνται περισσότεροι νοσηλευτές .
Η μία κλινική με τα 34 περιστατικά καλύπτεται με 16 άτομα στον επάνω όροφο. Η δεύτερη κλινική με τα δέκα περιστατικά, τα οποία διακομίσθηκαν από το «Αττικό» νοσοκομείο καλύπτεται με οκτώ άτομα. Το εμβολιαστικο κέντρο υπολειτουργεί αφού παίρνουν τους νοσηλευτές για να καλύψουν την κλινική Covid-19. Η νοσηλεία γίνεται από έναν γιατρό και έναν ειδικευόμενο, κατά την επιστολή.