Ο Δένδιας και η “Ομάδα Αλήθειας”- Ποιοι κινούν τα νήματα εναντίον του ΥΠΕΞ

 Ο Δένδιας και η “Ομάδα Αλήθειας”- Ποιοι κινούν τα νήματα εναντίον του ΥΠΕΞ

Άρον- άρον εμφανίστηκε Κυριακάτικα στον Σκάϊ ο Νίκος Δένδιας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αντιφάσεις που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις υπουργείου Εξωτερικών και υπουργείου Αμυνας και οι χειρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό κρίθηκε απαιραίτητο και από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο είχε κινητοποιηθεί από χθες Σάββατο προκειμένου να “πέσει στα χαμηλά” το θέμα και να μην λάβει αρνητικές διαστάσεις στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών- κάτι που σε γενικές γραμμές το πέτυχε η επικοινωνιακή ομάδα πέριξ του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ΥΠΕΞ σημείωσε πως η χώρα μας ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όταν η Τουρκία ζήτησε «να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους».

Όταν παρατηρήθηκε η κινητικότητα, το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον πρέσβη της Τουρκίας και απαιτούσε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα σχετικά με κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Άγκυρα, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η βρετανική «Sun», υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Τον ίδιο ισχυρισμό επανέλαβε ένα ακροδεξιό κόμμα και – όπως είπε ο υπουργός – «στη συνέχεια υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», ξεκαθάρισε και προσέθεσε:

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ».

Η τελευταία αποστροφή, ωστόσο, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μαθαίνω πως ο υπουργός Εξωτερικών εξοργίστηκε από την παρέμβαση της περιβόητης “Ομάδας Αλήθειας” εναντίον του. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ που είχε ως αποστολή να αποδομήσει προεκλογικά τους…Πολάκηδες, τους Καρανίκες, τους Πετσίτηδες και τον Τσίπρα, δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά εναντίον νεοδημοκράτη υπουργού και δη του υπουργού Εξωτερικών σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Δεν διέλαθε της προσοχής αυτό το πρωτοφανές κρούσμα. Οι πληροφορίες λένε πως ο Νίκος Δένδιας χρεώνει την επίθεση σε συγκεκριμένο υπουργό και βουλευτές της υπερδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ που κινητοποιούν κατά το δοκούν την “Ομάδα Αλήθειας”. Και πιστεύει πως αυτό συμβαίνει αφενός γιατί δεν είναι της σκληρής γραμμής στα εθνικά (θυμίζει και τις διαφοροποιήσεις του από την τάση των “Μακεδονομάχων” στο θέμα των Πρεσπών), αλλά και διότι εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις που διεξάγει συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, στις οποίες ο κορυφαίος υπουργός -τον οποίο βλέπει πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του- είναι εκ των τελευταίων.

Το ερώτημα είναι εάν η προσπάθεια αποδόμησης του Νίκου Δένδια θα βρει ή όχι συμμάχους στο Μαξίμου. Διότι δεν αργεί ο ανασχηματισμός…

 Επίθεση της “Ομάδας Αλήθειας” της Ν.Δ στον Δένδια για τη δήλωση “λίγες δεκάδες μέτρα γης”- Μήνυμα του Μαξίμου;

Σχετικά Άρθρα