Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στην Ιταλία: Αυξάνονται ο δείκτης μετάδοσης Rt και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

 Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στην Ιταλία: Αυξάνονται ο δείκτης μετάδοσης Rt και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Medical staff work in the intensive care ward for COVID-19 patients in Thoracic Diseases Hospital of Athens in Greece on November 17, 2021. / Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19) στο Νοσοκομείο Θωρακικών Νοσημάτων Σωτηρία της Αθήνας στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ιταλία 763 κρούσματα κοροναϊού ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη ήταν 504, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ρώμης και του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Παράλληλα, ο δείκτης μετάδοσης Rt διαμορφώθηκε στο 1,30 στην χώρα, ενώ τις προηγούμενες επτά ημέρες ήταν 1,07.

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους της Ιταλίας, το 10,3% των ασθενών έχει κορονοϊό, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι το 2,6%. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 7,9% και 2,2%. Συνολικά, σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι «μέτριος» και σε 8 θεωρείται υψηλός. Για πρώτη φορά, τους τελευταίους μήνες, δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή της Ιταλίας, στην οποία ο κίνδυνος μετάδοσης να θεωρείται χαμηλός.

Avatar

Χρήστος Σταθόπουλος