Τσελίκ σε Μητσοτάκη: Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε, αλλά δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών

 Τσελίκ σε Μητσοτάκη: Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε, αλλά δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών

«Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε, ωστόσο δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, σε δηλώσεις του, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις αναφερόμενος σε μείζονα ζητήματα για τη γειτονική χώρα, όπως είναι οι εκλογές, το αίτημα Φινλανδίας-Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας λοιπόν, για την Ελλάδα, είπε: «Η καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και στον ελληνικό Τύπο. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών».

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αντίστροφη μέτρηση για τη λυπητερή

Σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών, δήλωσε: «Φυσικά, υποστηρίζουμε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Ομοίως, η σημασία της Συμμαχίας φάνηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, εάν πρόκειται να εισαχθεί μια νέα έννοια, θα πρέπει να έχει αρχές. Η Συμμαχία πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της τρομοκρατίας, των διμερών σχέσεων και των αρχών ασφάλειας. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στη Συμμαχία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Και αυτή η νέα ιδέα θα συζητηθεί στη Μαδρίτη».

Avatar

Μανώλης Δράκος