Τουρκία: Σύλληψη ” Έλληνα κατασκόπου” σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ – Για ” Ύποπτα παιχνίδια”, κάνει λόγο η Αθήνα

 Τουρκία: Σύλληψη ” Έλληνα κατασκόπου” σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ – Για ” Ύποπτα παιχνίδια”, κάνει λόγο η Αθήνα

ΠΗΓΗ ! TWITTER

Σε σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ). Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα, ο ύποπτος ονομάζεται Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα και είναι Έλληνας υπήκοος.

Από τη μεριά της η Αθήνα, διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όπως είναι φυσικό, την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η σχετική ανάρτηση του Anadolou στο Twitter

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι ακολουθώντας τις εντολές της ΕΥΠ, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν επιπλέον ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ποιος είναι ο συλληφθείς

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε, μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

«Δυναμιτίζεται» το κλίμα

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη είδηση, για άλλη μια φορά, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική πλευρά. Από τη μία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να σκέφτεται να θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών στο ΝΑΤΟ, ενώ από την άλλη συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις από στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν.

Avatar

Όθων Παπαδάκης