Το Πρωτοδικείο ανακοινώνει την απόφαση για προσωρινή διαταγή επί της ρήτρας αναπροσαρμογής

 Το Πρωτοδικείο ανακοινώνει την απόφαση για προσωρινή διαταγή επί της ρήτρας αναπροσαρμογής

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, ανακοινώνει την απόφασή του για την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ήδη από την Τετάρτη οπότε και επρόκειτο να συζητηθεί η πρώτη συλλογική αγωγή σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής καταναλωτικές οργανώσεις και φορείς βρίσκονται σε «θέσεις μάχης». Η απόφαση σχετικά με την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί στις 12:30 το μεσημέρι, ενώ η συζήτηση επί της συλλογικής αγωγής έχει αναβληθεί για την 6η Ιουλίου.

Οι αριθμοί άλλωστε, μιλούν από μόνοι τους και καταδεικνύουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές.

Στοιχεία δόθηκαν από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των φορέων και ενώσεων ζήτησαν από το δικαστήριο να μην αφήσει τους καταναλωτές ακάλυπτους για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων την 6η Ιουλίου.

Η πλευρά των ενώσεων που έχουν καταθέσει την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, υποστήριξε ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν, καθώς και ότι η διακοπή ρεύματος με την οποία κινδυνεύουν οι καταναλωτές, προσβάλει θεμελιώδη δικαιώματα τους.

Από την πρώτη στιγμή, η ΔΕΗ, η οποία ζήτησε και την αναβολή της συζήτησης υποστηρίζοντας ότι στις 14 Ιουνίου αποφασίζεται αν ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο πιλοτικής δίκης συλλογικά, έχει ζητήσει να μην εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

Παναγιώτης Δρίβας