Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Στεφανή ως ο Έλληνας “Χουλουσί Ακάρ”- Μήνυμα Μαξίμου στον Παναγιωτόπουλο;

 Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Στεφανή ως ο Έλληνας “Χουλουσί Ακάρ”- Μήνυμα Μαξίμου στον Παναγιωτόπουλο;

Πριν περίπου ένα χρόνο (Αύγουστος 2021) ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε εκτός κυβέρνησης καθώς στο πλαίσιο του ανασχηματισμού την θέση του ως υφυπουργός Άμυνας έλαβε ο Νίκος Χαρδαλίας.

Σε ανάρτησή του για την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα ο κ. Στεφανής ανέφερε: «Το ταξίδι, οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ! Μόνο αγάπη και υπερηφάνεια για την Πατρίδα, που με τιμή πάντα υπηρετώ».

Ο κ. Στεφανής διατηρούσε πολύ καλή σχέση με τον πρωθυπουργό και το γεγονός πως βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος θεωρήθηκε πως είχε να κάνει με τις “καραμπόλες” και όχι με κάποια δυσαρέσκεια του Μαξίμου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρώην αρχηγός έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του με αρθρογραφία και τηλεοπτικές συνεντεύξεις (Mega) σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις ένοπλες δυνάμεις και την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιου θερμού επεισοδίου.

Κάποιοι το σημείωσαν και το συνδυάζουν με τις πληροφορίες για δυσφορία του Μαξίμου σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Πρόκειται για σήμα του πρωθυπουργού προς τον υπουργό, ή μήπως υπάρχουν, όντως, σκέψεις για μετάβαση του κ. Στεφανή στο Πεντάγωνο, ένα χώρο που γνωρίζει καλά;

Επειδή, προσώρας, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ιδιαίτερα εάν επιλεγεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Οι φήμες, όμως, επιμένουν πως ο κ. Στεφανής θα αξιοποιηθεί, κάποιοι, μάλιστα, “καλοβλέπουν” την πιθανότητα ο Αλκιβιάδης Στεφανής να αναδειχθεί ως ο Έλληνας “Χουλουσί Ακάρ”, ιδιαίτερα επειδή η περίοδος που διανύουμε θα έχει πιθανότατα εντάσεις επιχειρησιακού τύπου με την Τουρκία.

Εκτός εάν πρόκειται για μήνυμα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο να ανασκουμπωθεί και να προσέχει τις συχνές γκάφες…

Σεραφείμ Κοτρώτσος