Θεσσαλονίκη: “Δεν φταίει το εμβόλιο για τον θάνατο του παιδιού μας” λέει ο πατέρας της 12χρονης – “Ήταν απόλυτα υγιής”

 Θεσσαλονίκη: “Δεν φταίει το εμβόλιο για τον θάνατο του παιδιού μας” λέει ο πατέρας της 12χρονης – “Ήταν απόλυτα υγιής”

Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρήκαν νεκρό οι γονείς του, μέσα στο υπνοδωμάτιό του.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Δήμητρας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που η σύζυγός της πήγε το πρωί να ξυπνήσει τα παιδιά της για να πάνε στο σχολείο και βρήκε τη 12χρονη μελανιασμένη και παγωμένη.

«Στις 07.30 που πήγε η σύζυγός μου να ξυπνήσει τις δύο κόρες μας για το σχολείο, την είδε ότι ήταν μελανιασμένη και άρχισε να φωνάζει. Αμέσως πήραμε το ΕΚΑΒ ενώ προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ, με όσες γνώσεις διαθέτω. Έφτασαν ασθενοφόρα, γιατροί και η ιατροδικαστής και η επίσημη άποψη για την αιτία θανάτου που μας είπαν, είναι ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς», δήλωσε ο πατέρας της 12χρονης στο protothema.gr.

Σύμφωνα με τον πατέρα, το κοριτσάκι την προηγούμενη ημέρα είχε πάει εκδρομή με το σχολείο, επέστρεψε στο σπίτι, μελέτησε για την επόμενη ημέρα, έκανε μπάνιο και ξάπλωσε, χωρίς να διαμαρτυρηθεί για κάποια ενόχληση.

Ο πατέρας σημειώνει ότι ο «άγγελος» τους δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και ότι οι εξετάσεις που έκανε κάθε χρόνο ήταν πολύ καλές. Ο πατέρας διευκρινίζει ότι η κόρη του ήταν πλήρως εμβολιασμένη και τονίζει στο protothema.gr ότι το εμβόλιο δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τον χαμό του παιδιού του.

«Ακόμα πιστεύω ότι η κόρη μου έχει βγει μια βόλτα και όπου να ναι θα επιστρέψει στο σπίτι. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε πως έφυγε. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ωστόσο για εμάς δεν θα αλλάξει τίποτα. Το θέμα ήταν να μην γίνει το κακό», πρόσθεσε ο πατέρας της 12χρονης Δήμητρας.

Μανώλης Δράκος