Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει επιτέλους η Τουρκία τα fake news — Απάντηση στις αιτιάσεις των Τούρκων, για επεισόδιο στα σύνορα

 Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει επιτέλους η Τουρκία τα fake news — Απάντηση στις αιτιάσεις των Τούρκων, για επεισόδιο στα σύνορα

Νέα προβοκάτσια έστησαν οι Τούρκοι στον Έβρο, με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν μετανάστες στα σύνορα, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση του θέματος πραγματοποιήθηκε άμεσα σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε πως οι ισχυρισμοί των τουρκικών ΜΜΕ δεν προκύπτουν από πουθενά, με τις ελληνικές δυνάμεις να διαψεύδουν κατηγορηματικά.

“Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο”, τόνισε σε tweet ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά οκτώ παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunköprü της Αδριανούπολης. Ο τραυματίας μετανάστης, ο οποίος δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στομάχι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Avatar

Όθων Παπαδάκης