Στο Κίεβο αιφνιδιαστικά ο Μπόρις Τζόνσον – Συνάντηση με τον Ζελένσκι

 Στο Κίεβο αιφνιδιαστικά ο Μπόρις Τζόνσον – Συνάντηση με τον Ζελένσκι

Επίσκεψη – έκπληξη έκανε στο Κίεβο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ακυρώνοντας μερικές από τις υποχρεώσεις του εντός συνόρων.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε και τη σχετική ανάρτηση στο Twitter, με μια φωτογραφία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γράφοντας: «Κύριε πρόεδρε, Βολοντίμιρ, είναι καλό που βρίσκομαι ξανά στο Κίεβο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια προγραμματισμένη επίσκεψη σε μια σύνοδο κορυφής στο Ντόνκαστερ, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ομιλία σε συντηρητικούς βουλευτές και τοπικούς συμβούλους από τη βόρεια Αγγλία.

Είναι το δεύτερο ταξίδι του Τζόνσον στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Το ταξίδι του έρχεται μετά την επίσκεψη των κορυφαίων ηγετών της ΕΕ, Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram, χαιρετίζοντας τη στήριξη της Βρετανίας στη χώρα του. 

«Αποδεικνύεται μέσα στις πολλές μέρες αυτού του πολέμου ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ουκρανία είναι σταθερή και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω ξανά τον μεγάλο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, στο Κίεβο».

Avatar

Μανώλης Δράκος