Στη μέση η χώρα: Καλοκαίρι και μπόρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για πυρκαγιές

 Στη μέση η χώρα: Καλοκαίρι και μπόρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για πυρκαγιές

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Παρόλα αυτά, καθώς θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, «κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες μέρες, βοριάδες και μελτέμι και άρα μεγαλύτερος κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές ειδικά μέσα στον Ιούνιο. Οι άνεμοι θα προσεγγίσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπεριωτικής χώρας».

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο παρά λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα βορειανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινά με καλό καιρό αλλά όσο πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο υδράργυρος στους 31 με 32 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, μία αβαθής ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας μας προς τα ανατολικά και νότια τμήματα.

Αυτό θα εμποδίσει τις πολύ θερμές μάζες να έρθουν προς την περιοχή μας. Έτσι το χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι μπόρες και οι καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

«Σχετικά με την θερμοκρασία των επομένων ημερών αναμένεται να φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά, κυρίως στα δυτικά τους 37», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παναγιώτης Δρίβας