Στενός συνεργάτης της Γεννηματά κατά Μητσοτάκη – Κάποια θέματα δεν είναι για επικοινωνία

 Στενός συνεργάτης της Γεννηματά κατά Μητσοτάκη – Κάποια θέματα δεν είναι για επικοινωνία

Σε ανάρτησή του με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για το πρόγραμμα προληπτικών μαστογραφιών στο οποίο έδωσε το όνομα της Φώφης Γεννηματά, ο στενός συνεργάτης της, Νίκος Βοσδογάνης, θυμίζει ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, ήδη από το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Βοσδογάνης επισημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για πολιτική επικοινωνία όπως το πρόγραμμα μαστογραφιών.

Ο ίδιος ανέβασε στην ανάρτησή του και το βίντεο από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, σημειώνοντας, ότι «αντιστάθηκε στον λαϊκισμό και δεν δίστασε να κατακεραυνώσει τον κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ένα χρόνο πριν από το θάνατο της στις 25 Οκτωβρίου 2020, όταν ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θέμα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Βοσδογάνη:

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Υπάρχει κανένας που μπορεί να αρνηθεί ένα πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού; Όχι φυσικά.

Υπάρχει κανένας που να διαφωνεί με το να δοθεί το όνομα της Φώφης Γεννηματά σε αυτό το πρόγραμμα; Όχι φυσικά, αν και η Φώφη δεν πολυενδιαφερόταν γι αυτά και αγωνίστηκε κατά του καρκίνου με ενέργειες και προσφορά ως απλή εθελόντρια που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε κατά του καρκίνου. Έδωσε μια μεγάλη μάχη κατά του φόβου, στήριξε με τη δημοσιότητα που είχε ως πολιτικός την Ελληνίδα που έπασχε και δεν είχε φωνή.

Ζήτησε μαζί με άλλες 45 γυναίκες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής το 2016 να καλυφθούν από τον ΕΟΠΥΥ οι δαπάνες για την ψηφιακή μαστογραφία. Και το πέτυχαν. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

Αντιστάθηκε στον λαϊκισμό και δεν δίστασε να κατακεραυνώσει τον κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ένα χρόνο πριν από το θάνατο της στις 25 Οκτωβρίου 2020, όταν ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θέμα.

Έτσι και σήμερα λοιπόν, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά είναι ένα πρόγραμμα που ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και φυσικά σε όλες τις γυναίκες.

Γιατί όπως είχε πει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία…»

Θεόκριτος Αργυριάδης