Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή:Ευθεία σύγκρουση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την κυβέρνηση

 Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή:Ευθεία σύγκρουση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την κυβέρνηση

 Σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Γιάννης Λιανός με «εμπιστευτική» επιστολή του στο προεδρείο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τους κάλεσε να μην εγκρίνουν την τοποθέτηση της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στη θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής, εμφανιζόμενος σε ευθεία σύγκρουση με την επιλογή της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, στην επιστολή του εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του με τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τις τράπεζες.

Εν εξάλλω ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε απολύτως απαράδεκτη και αντιθεσμική πράξη την επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού λέγοντας πως «όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» καθώς η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν θα αλλάξει γνώμη εκβιαζόμενη. Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν στήριξε, πλην της Ελληνικής Λύσης, την πρόταση της κυβέρνησης.

Η επιστολή του Γιάννη Λιανού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook έδωσε στη δημοσιότητα την τρισέλιδη επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στον διορισμό στη θέση της αντιπροέδρου της Χαρίκλειας Νικολοπούλου. Εξέφραζε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τις ικανότητες της κ. Νικολοπούλου να δραστηριοποιηθεί στη θέση της αντιπροέδρου για την προώθηση του έργου της Επιτροπής. Κάνει λόγο για χαμηλή απόδοσή της και για άρνησή της να αξιολογηθεί.

Όπως σημειώνει ο Παύλος Πολάκης, της χρεώνει προσωπικά την τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις παράνομες πρακτικές και χρεώσεις των τραπεζών.

Avatar

Μανώλης Δράκος