Ρωσικός πύραυλος έπληξε εμπορικό κέντρο στο Κρέμεντσουκ – Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων

 Ρωσικός πύραυλος έπληξε εμπορικό κέντρο στο Κρέμεντσουκ – Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι σε ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανάρτησε τη Δευτέρα βίντεο στο λογαριασμό του στο Telegram καταγγέλλοντας ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, στην κεντρική Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Kρέμεντσουκ της κεντρικής Ουκρανίας τη Δευτέρα.

Ο Ζελένσκι είπε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα θύματα, αλλά είπε πως «είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς τον αριθμό των θυμάτων».«Είναι άσκοπο να ελπίζουμε σε ευπρέπεια και ανθρωπιά από τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι είπε ότι η απεργία προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε στοιχεία.

Το Kρέμεντσουκ, μια βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είναι η τοποθεσία όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, ο ανταποκριτής του Economist, Όλιβερ Κάρολ, έκανε λόγο για «σκηνές τρόμου», επικαλούμενος έναν άνδρα που μιλούσε στο τηλέφωνο που είπε ότι «άνθρωποι ήταν μέσα στο κτίριο και οι τοίχοι έχουν αρχίσει να πέφτουν μέσα».

Avatar

Μανώλης Δράκος