Ρωσίδα μπλόγκερ καταδικάστηκε για “ψευδείς ειδήσεις” για την εισβολή στην Ουκρανία – Της δέσμευσαν ακίνητα

 Ρωσίδα μπλόγκερ καταδικάστηκε για “ψευδείς ειδήσεις” για την εισβολή στην Ουκρανία – Της δέσμευσαν ακίνητα

Τα ακίνητα της μπλόγκερ και ιδρύτριας του περιοδικού Sobaka.ru της Αγίας Πετρούπολης, Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια, δέσμευσε δικαστήριο της Ρωσίας, επειδή την κατηγορεί ότι διαδίδει «ψευδείς ειδήσεις» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Ρωσίας για τη δέσμευση των ακινήτων της μπλόγκερ είχε ληφθεί από τις 26 Απριλίου και έτσι, δεσμεύθηκε μια θέση στάθμευσης σε πάρκινγκ και ένα διαμέρισμα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη δυο σπίτια, ένα διαμέρισμα και ένα οικόπεδο.

Η Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια υπήρξε από τους πρώτους που καταδικάστηκαν με βάση το νέο άρθρο περί διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η ποινική δίωξη της άρχισε στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι αρχές σχεδόν αμέσως εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον της. Αυτή τη στιγμή η ίδια βρίσκεται εκτός Ρωσίας.

View this post on Instagram

A post shared by Ника Белоцерковская (@belonika)

Η δίωξη εναντίον της Μπελοτσερκόφσκαγια άρχισε αφότου στην σελίδα της στο Instagram έκανε μερικές αναρτήσεις, μέσω των οποίων επέκρινε την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αρχίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μανώλης Δράκος