Πλειστηριασμοί: Παίρνουν το σπίτι συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη για χρέη 15.000 ευρώ

 Πλειστηριασμοί: Παίρνουν το σπίτι συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη για χρέη 15.000 ευρώ

Με τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής της κατοικίας βρίσκεται αντιμέτωπη η συνταξιούχος δημοσιογράφος και επί 40 χρόνια στενή συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, Ιωάννα Κολοβού, λόγω χρεών σε κάρτες ύψους 15.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το OPEN το πρωί της Δευτέρας (20/6), η κ. Κολοβού είναι χαμηλοσυνταξιούχος, αφού η σύνταξή της δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ, έχει χάσει τον σύζυγό της, ενώ ο γιος της εκπληρώνει την στρατιωτική του θητεία.

«Νιώθω σαν κυνηγημένη»

«Το σπίτι είναι 50 ετών, μού το είχε δώσει ο πατέρας μου, και αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχω. Νιώθω σαν κυνηγημένη αυτή τη στιγμή, λες και είμαι παράνομη. Κάποτε λέγανε ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται – δεν προστατεύεται. Δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες, όταν η Εθνική έλεγε “όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα”, μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Αυτό το χρέος σιγά – σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποιήσανε κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να μας δώσετε τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο. Κλητήρας με ύφος αυτοκράτορα» είπε η ίδια στην κάμερα του OPEN.

«Το σπίτι ήταν πεντακάθαρο. Μόνοι τους το υποθηκεύσανε. Είμαι μπροστά σε ένα τοίχος απροσπέλαστο. Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω φοβερά άσχημα» ανέφερε.

«Οι εταιρείες που αγοράζουν από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια λειτουργούν με τρόπο αυθαίρετο»

«Το χρέος της κατέληξε σε fund» είπε δημοσιογράφος Γιώτα Αντωνοπούλου. «Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού είναι άδικο και κοινωνικά ανάλγητο. Η ίδια έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ευάλωτου νοικοκυριού» πρόσθεσε.

«Γνωρίζουμε ότι πορεύτηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα σε όλο της τον επαγγελματικό βίο, ενώ έχει και μία πολύ μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό. Δεν παρακαλούμε να βρεθεί μία λύση, απαιτούμε να βρεθεί. Και από τα λεγόμενά της αλλά και από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί από τους δικηγόρους, αποδεικνύεται ότι έχουν υπάρξει και σοβαρές παρατυπίες στην όλη διαδικασία. Απευθύνω έκκληση προς την κυβέρνηση και προς όλα τα κόμματα να εξετάσουμε τι συμβαίνει με τις εταιρείες που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες γιατί αποδεικνύεται ότι λειτουργούν με τρόπο αυθαίρετο και απαράδεκτο».

Avatar

Μανώλης Δράκος